Hopp til innhold
Info fra NRK

Disse skal lede P3 Gull 2020

Lørdag 28. november skal NRK P3 hylle Norges beste artister med den åttende utgaven av P3 Gull. Showet ledes av gutta fra «Karakter».

P3 Gull 2020

Jonis Josef, Henrik Farley og Martin Lepperød skal lede P3 Gull lørdag 28. november.

Foto: Kim Erlandsen, NRK P3

Den populære komikertrioen Jonis Josef, Henrik Farley og Martin Lepperød fra P3s «Karakter» har fått det ærefulle oppdraget å lede P3 Gull, direkte fra det gamle Deichmanske bibliotek i Oslo lørdag 28. november.

– Det er en ære å få gjøre denne jobben sammen med mine to bestekompiser, sier Jonis Josef.

Det blir aller første gang guttene leder et direktesendt TV-show. De er alle sammen vant til å stå på stand up-scenen, men de mener det er en vesentlig forskjell på det og å skulle lede P3 Gull uten publikum.

– Den største forskjellen er nok at vi er vant til å hele tiden tilpasse oss det vi sier til hva publikum ler mest av. Nå som det skal direkte på TV, uten publikum, får man jo ikke vite hva folk syntes var morsomst før i etterkant av showet, sier Henrik Farley.

– Det beste som kan skje er at det blir dritgøy, som det forhåpentligvis blir. At alt går som planlagt og vi klarer å gjøre P3 Gull til noe nytt, fresht, kult og vårt eget, sier Martin Lepperød.

Men at showet går direkte, mener Martin er et element som potensielt kan gå galt.

– Hvis ting går til helvete, så er det ikke sånn at vi bare kan prøve om igjen – da må vi faktisk stå i det!

«Årets artist» erstatter «Årets live»

Det har vært et annerledes musikkår, og pandemien har preget norsk musikkliv og live-spilling hardt. Derfor har P3 Gull i år valgt å erstatte prisen «Årets live» med «Årets artist». Det er en pris som ikke kun baserer seg på artistens live-spilling, men som hedrer det helhetlige avtrykket artisten har satt i året som har gått.

Prisene som skal deles ut er årets nykommer, årets artist, årets låt og P3-prisen. Vinneren av kategoriene årets låt og årets artist avgjøres av publikumsstemmer, mens årets nykommer og P3-prisen kåres av jury.

Avstemningen for årets låt er avsluttet, men her kan du stemme blant de nominerte til årets artist. Avstemningen avsluttes mandag 16. november kl. 09:00.

Live-opptredener

Selv om P3 Gull i år må arrangeres uten publikum grunnet korona-tiltakene i Oslo, så skal Norges artister hylles på en trygg og sikker måte med show, utdeling av priser og fantastisk livemusikk fra noen av landets beste artister.

Dagny og Boy Pablo, som begge er nominerte til både «Årets artist» og «Årets låt», skal opptre på sendingen. Årets urørt, Henrik Felipe, skal også fremføre sin vinnerlåt «BACKYARD». Emilie Nicolas og Isah, TIX, Astrid S og Musti skal også opptre.