Hopp til innhold
Info fra NRK

Disse deltar i «Familiens ære»

Holmenkollen, 16. juni: Opptakene til konkurransene i høstens nye TV-satsing på NRK startet i dag. Her er deltakerne.

Familiens ære

Deltakerne i «Familiens ære» ved opptaktsstart i Holmenkollen. F..v. Kathinka og Trine Haltvik, Julie og Trine Hattestad,Lars Agnar og Odd-Bjørn Hjelmeset, Birgitte og Bjørn Maaseide, Mia og Bent Svele, Patrick og Petter Thoresen. Foran programleder Kjetil André Aamodt.

Foto: NRK

Familiens ære - programomtale

«Familiens ære» tar utgangspunkt i et spesielt fenomen i idretten: Deltakerne er kjente idrettsprofiler og deres barn, som selv gjør eller har gjort karriere i norsk og internasjonal idrett.

Les mer: Kjetil André Aamodt blir programleder i ny NRK-satsing

Programleder Kjetil André Aamodt er strålende fornøyd med deltakerne i NRKs nye konkurransereality.

- Det er en helt rå gjeng vi kan presentere i «Familiens ære», sier Kjetil André Aamodt. - Seniorene er legender innenfor sine idretter. Et par av juniorene er voksne stjerner, mens andre er på god vei. Det blir også veldig morsomt å oppleve dynamikken mellom dem - om det blir foreldrene som tar føringen, eller om de får motstand fra barna sine, sier Aamodt.

Kjetil André Aamodt er programleder i «Familiens ære»

Alpinlegenden Kjetil André Aamodt er programleder i «Familiens ære».

Foto: Per Heimly / Nordisk Film TV/NRK

Dette er deltakerne i «Familiens ære»

Team Hjelmeset: Lars Agnar (18) og Odd-Bjørn (48), langrenn

Familiens ære - deltakere
Foto: Per Heimly / Nordisk Film TV/NRK

Odd-Bjørn har vunnet 5 VM-gull samt OL-sølv og -bronse i langrenn. Han har også flere medaljer i friidrett og motbakkeløp, og ble tildelt Bjørn Egebergs Ærespris i 2012.

Lars Agnar har medaljer fra junior-OL både i langrenn (gull) og friidrett (sølv). I vinter deltok han i junior-VM. Han var russ ved Wang toppidrettsgymnas i vår og satser i høst for fullt på idretten.

Team Hattestad: Julie (18), håndball, og Trine (53), friidrett

Familiens ære - deltakere
Foto: Per Heimly / Nordisk Film TV/NRK

Trine ble historisk ta hun tok OL-gull for Norge i spydkast i 2000. I tillegg har hun gull i EM og VM. Hun har også spilt håndball på høyt nivå for Oppegård IL.

Julie spiller håndball for Follo damer i 1.divisjon og fortsetter med det i høst. Hun var i vår russ ved Wang toppidrettsgymnas.

Team Thoresen: Patrick (36) og Petter (58), ishockey

Familiens ære - deltakere
Foto: Per Heimly / Nordisk Film TV/NRK

Petter var en av de største profilene på det norske ishockeylandslaget i mange år. Han har fire Norgsmesterskap med Vålerenga og ett med Storhamar som spiller, og 11 NM-gull som trener. Spilte i alt 92 landskamper og i fem OL.

Patrick har spilt i internasjonale ligaer som ligaer som NHL, NLA, KHL og SHL. Har spilt for ulike klubber i Europa og vært to ganger russisk mester. I en årrekke har han vært en lederskikkelse på det norske landslaget og spiller i dag for Storhamar.

Team Svele: Mia (18) og Bent (58), håndball

Familiens ære - deltakere
Foto: Per Heimly / Nordisk Film TV/NRK

Bent spilte for en rekke norske og utenlandske klubber på 80- og 90-tallet og har over 120 landskamper. I dag er han TV 2s håndballekspert og assistenttrener for kvinnelaget til Storhamar.

Mia er rangert blant de ti største håndballtalentene i Norge. Hun avsluttet i vår siste året på Wang i Hamar. Har spilt for for Storhamar i eliteserien og ble i sommer proff i Danmark etter å ha signert med Nykøping Falster.

Team Maaseide: Birgitte (17) og Bjørn (51), volleyball

Familiens ære - deltakere
Foto: Per Heimly / Nordisk Film TV/NRK

Bjørn hadde stor suksess i sandvolleyball sammen med Jan Kvalheim på 90-tallet. De vant verdensserien i 94/95 og tok et EM-gull, tre EM-sølv og et EM-bronse. Han har også spilt ordinær volleyball i USA og Frankrike.

Birgitte er junior Norgesmester i volleyball og sandvolleyball og går sitt tredje år på volleyballgymnas i Sauda. Hun regnes som et meget lovende talent både i volleyball og sandvolleyball.

Team Haltvik: Katinka (28), håndball/beachhåndball, og Trine (55), håndball

Familiens ære - deltakere
Foto: Per Heimly / Nordisk Film TV/NRK

Trine spilte 240 landskamper for Norge og skåret 832 mål på 80- og 90-tallet. Hun har gull, sølv og bronse i VM, sølv og bronse i OL og gull og sølv i EM. Med Byåsen har hun vunnet tre NM og fem seriemesterskap.

Katinka spiller for Aker topphåndball og er dessuten på landslaget i beachhåndball. I beachhåndball har hun et VM-sølv (2018), to VM-bronse (2014 og 2016), et EM-gull (2017) og et EM-sølv (2015).

Livet på hjemmebane

I serien gir de seks idrettsfamiliene oss et nært innblikk i livet på hjemmebane. Samtidig utfordrer de hverandre i ulike konkurranser på noen av Norges største sportsarenaer. Her kjemper foreldre og barn for sin families ære.

Opptakene gjøres 16.-21. juni på forskjellige arenaer, som Holmenkollen nasjonalanlegg, Bislet stadion, Ullevål stadion, skihallen Snø, Frognerbadet og Frogner Stadion.

«Familiens ære» skal inn i gullrekka på NRK1 på fredager i høst.