Hopp til innhold
Info fra NRK

«Familiens ære» er tilbake i gullrekka

Seks kjente idrettsfamilier får testet formen og satt forholdet på prøve i en ny sesong av «Familiens ære» på NRK.

Familiens ære, sesong 2 - gruppebilde

De kjemper for familiens ære: Pr. farge fra venstre Julius og Susann Goksør Bjerkrheim, Thea Kyvåg (foran) og Sahra Hausmann, Leon (foran) og Quincy Douglas, Markus (foran) og Jan Åge Fjørtoft, Henrik (foran) og Frode Hagen, Victoria og Geir Gulliksen.

Foto: Per Heimly / Nordisk Film/NRK

NRK1 og NRK TV fredag 17. september kl. 20.05

«Familiens ære» inntok gullrekka på fredager i fjor høst og ble en solid suksess med over 800.000 seere på hver episode. Nå er serien tilbake med åtte nye episoder og nye deltakere.

Programleder som i forrige sesong er alpinlegenden Kjetil André Aamodt.

Deltakerne i sesong 2 er:

  • Markus (27) og Jan Åge (54) Fjørtoft, fotball
  • Leon (20) og Quincy (45) Douglas, sprint
  • Victoria (29) og Geir (61) Gulliksen, sprangridning
  • Julius (17) og Susann (50) Goksør Bjerkrheim, håndball
  • Thea Kyvåg (17), fotball, og Sahra Hausmann (48), håndball
  • Henrik (17) og Frode (46) Hagen, håndball

Les også: De skal kjempe for familiens ære

Familiens ære, sesong 2 - Kjetil André Aamidt

Kjetil André Aamodt er tilbake med en ny sesong av «Familiens ære».

Foto: Per Heimly / Nordisk Film TV/NRK

I «Familiens ære» møter vi kjente idrettsutøvere og deres sønner og døtre, som selv gjør karriere i norsk og internasjonal idrett. Nå får de bryne seg i mange ulike konkurranser som utfordrer fysikk, utholdenhet, strategi og samarbeid.

Er idrettsforeldre annerledes enn andre foreldre? «Familiens ære» tar tempen på relasjonen mellom foreldre og barn innenfor idretten. Hvor viktig har foreldrene vært for barnas satsing innenfor idretten? Hvordan bor idrettstjernene? Hvordan er de som familie? Elsker alle i familien idrett? I serien åpner deltakerne både hjerte og hjem for det norske folk.

Alle har huset fullt av trofeer og medaljer. Men hvem m vil stå igjen med pokalen i «Familiens ære» til slutt?

Deltakerne er med gjennom samtlige episoder, så ingen ryker ut underveis I siste program blir det en spennende semifinale før to lag står igjen i superfinalen og skal ta det endelige oppgjøret om familiens ære.

Episode 1: Overtenning

Hvem klarer å holde nervene i sjakk når det virkelig gjelder? Det får vi se i første episode, som starter med en heftig padlekonkurranse i Oslos havnebasseng i Bjørvika.

Vi får også et innblikk i privatlivene til familien Goksør Bjerkrheim på Nordstrand i Oslo og familien Gulliksen i Drammen.

Familiens ære sesong 2

Padling i Bjørvika er første konkurranse i «Familiens ære». Susann Goksør Bjerkrheim i blått med sønnen Julius. Quincy Douglas i gult og Markus og Jan Åge Fjørtoft bak.

Foto: Cato Ingebrigtsen / Nordisk Film TV/NRK

Om deltakerne

Markus (27) og Jan Åge (54) Fjørtoft, fotball

Familiens ære, sesong 2. Portretter
Foto: Per Heimly / Nordisk Film TV/NRK

Markus spilte collegefotball mens han tok master i økonomi på Duke University i USA. Inntil nylig spilte han for Grennock Morton FC og nå for Ayr United, begge i Skottland. Har også spilt for klubber som Southern United FC i New Zealand og Hamilton Academical i den skotske eliteserien. Markus har også en egen podkast.

Jan Åge var en målfarlig spiss som har spilt for en rekke forskjellige klubber i Norge, Østerrike, England og Tyskland. Han har også 71 landskamper og 20 mål for landslaget.

Leon (20) og Quincy (45) Douglas, sprint

Familiens ære, sesong 2. Portretter
Foto: Per Heimly / Nordisk Film TV/NRK

Leon løper for BUL med 800 meter som spesialdistanse. Han har blitt trent av pappa Quincy siden han var 11 år. Han har en rekke medaljer fra junior- og ungdomsmesterskap og ble nr. 4 i innendørs-NM 2020. Leon er også en skikkelig bokorm og har forfattet en av fortellingene i boka «Osloeventyr».

Quincy er tidligere sprinter og har en imponerende mengde med NM-gull. Han forbedret norgesrekorden på 400 meter fire ganger 1997-99, den siste sto i 17 år.

Victoria (29) og Geir (61) Gulliksen, sprangridning

Familiens ære, sesong 2. Portretter
Foto: Per Heimly / Nordisk Film TV/NRK

Familien Gulliksen er en institusjon i norsk ridesport. Fra den storslagne gården sin i Lier ved Drammen driver de sprangridning på toppnivå. Victoria har en lang rekke topplasseringer i Grand Prix-stevner, sist en 4. plass i Østerrike i april og i 5. plass i Nederland i begynnelsen av juni. For tiden kjemper hun med faren om den eneste norske plassen i OL i Japan.

Pappa Geir har 11 kongepokaler og flere deltagelser i EM, VM og en deltagelse i OL. Han vant sin første verdenscupseier i 2020, i en alder av 60 år!

Julius (17) og Susann (50) Goksør Bjerkrheim, håndball

Familiens ære, sesong 2. Portretter
Foto: Per Heimly / Nordisk Film TV/NRK

Julius går på Wang toppidrett og spiller på A-laget til Bækkelaget. Han har tidligere spilt på Nordstrand, der Susann er trener for lillebror Jonatan.

Susann har spilt 296 landskamper og vært med på å vinne flere medaljer i OL, VM og EM, blant annet VM-gull i 1999. Hun var kaptein for landslaget 1993-2000. Susann spilte for Bækkelaget og Nordstrand.

Thea Kyvåg (17), fotball, og Sahra Hausmann (48), håndball

Familiens ære, sesong 2. Portretter
Foto: Per Heimly / Nordisk Film TV/NRK

Thea spilte både håndball og fotball frem til hun begynte på Wang toppidrett, og da falt valget på fotball. Som 13-åring avgjorde hun finalen i Norway cup for Gjelleråsen. I 2019 ble hun tatt inn på LSKs rekruttlag og spiller nå på A-laget. Hun sendte LSK til cupfinalen i 2020 og debuterte i Champions League i desember samme år.

Sahra er tidligere Bækkelagspiller og har 92 landskamper bak seg. Hun ble blant annet europamester i 1998 og verdensmester i 1999.

Henrik (17) og Frode (46) Hagen, håndball

Familiens ære, sesong 2. Portretter
Foto: Per Heimly / Nordisk Film TV/NRK

Henrik går på toppidrettslinja ved Drammen vgs og har spilt aldersbestemt håndball for Konnerud med pappa som trener i mange år. Nå har han gått over til ROS, en klubb i 2. divisjon hvor Henrik er en av de yngste på laget. Han har også spilt på U-landslaget.

Pappa Frode var utenlandsproff i en årrekke. Han er både spansk, tysk og norsk mester og har 188 kamper for landslaget.