Hopp til innhold
Info fra NRK

De skal kjempe for familiens ære

Seks par foreldre og barn er i gang med å spille inn en ny sesong av «Familiens ære» for NRK. Her er deltakerne.

Familiens ære, sesong 2

Sesong 2 av «Familiens ære» startet innspillingen i Bjørvika i Oslo. F.v. Quincy og Leon Douglas, Sahra Hausmann og Thea Kyvåg, Julius og Susann Goksør Bjerkrheim, Geir og Victoria Gulliksen, Henrik og Frode Hagen, Jan Åge og Markus Fjørtoft. Programleder Kjetil André Aamodt foran.

Foto: Cato Ingebrigtsen / Nordisk Film TV/NRK

Torsdag startet innspillingen av sesong 2 av «Familiens ære». Den første sesongen ble en suksess i gullrekka på NRK fredager i fjor høst, med over 800.000 seere i snitt pr episode.

«Familiens ære» tar utgangspunkt i et spesielt fenomen i idretten: Deltakerne er kjente idrettsutøvere og deres sønner og døtre, som selv gjør karriere i norsk og internasjonal idrett. De utfordres i ulike konkurranser, samtidig som vi får et nært og eksklusivt innblikk i livet på hjemmebane og blir kjent med resten av familiene.

Deltakerne i den nye sesongen er (se nærmere presentasjon lenger ned i artikkelen):

  • Markus og Jan Åge Fjørtoft, fotball
  • Leon og Quincy Douglas, sprint
  • Victoria og Geir Gulliksen, sprangridning
  • Julius og Susann Goksør Bjerkrheim, håndball
  • Thea Kyvåg, fotball, og Sahra Hausmann, håndball
  • Henrik og Frode Hagen, håndball

Mye på hjertet

Alpinlegenden Kjetil André Aamodt er programleder, som i fjor.

Familiens ære

Kjetil André Aamodt.

Foto: Cato Ingebrigtsen / Nordisk Film TV

– Etter å ha møtt alle deltakerne, kan jeg love galskap, humor og masse konkurranseinstinkt neste sesong, sier Kjetil André Aamodt. – Vi har med mange taleføre folk som har veldig mye på hjertet. Og vinnerskallene er på plass. Allerede i den første øvelsen med kanopadling i havnebassenget tar det skikkelig av, forteller Aamodt.

Konseptet er videreutviklet siden forrige sesong. Blant annet er det tatt nye grep rundt konkurransene.

- Vi har mye mer varierte øvelser denne gang, sier Kjetil André Aamodt. – Samarbeidet mellom foreldre og barn blir viktigere, og det blir mer tekniske krevende og sammensatte øvelser. Dermed er konkurransen mer åpen, sier han.

Alle deltakerne er med gjennom alle episodene, til tre finalister står igjen i siste program.

Innspillingen av konkurransene foregår 10.-17. juni på ulike steder i Oslo, fra Bjørvika og Gamlebyen til Holmenkollen og Bislett. Opptakene hjemme hos familiene har pågått over flere måneder.

«Familiens ære» er et originalformat utviklet av Nordisk Film TV og NRK. Sesong 2 får premiere i september og sendes i åtte episoder.

Forrige sesong ble vunnet av ishockeyspillerne Patrick og Petter Thoresen, etter en dramatisk finale mot langrennsløperne Lars Agnar og Odd-Bjørn Hjelmeset.

Om deltakerne i Familiens ære 2

Markus (27) og Jan Åge (54) Fjørtoft, fotball

Familiens ære
Foto: Cato Ingebrigtsen / Nordisk Film TV/NRK

Markus spilte collegefotball mens han tok master i økonomi på Duke University i USA. Inntil nylig spilte han for Grennock Morton FC og nå for Ayr United, begge i Skottland. Har også spilt for klubber som Southern United FC i New Zealand og Hamilton Academical i den skotske eliteserien. Markus har også en egen podkast.

Jan Åge var en målfarlig spiss som har spilt for en rekke forskjellige klubber i Norge, Østerrike, England og Tyskland. Han har også 71 landskamper og 20 mål for landslaget.

Leon (20) og Quincy (45) Douglas, sprint

Familiens ære
Foto: Cato Ingebrigtsen / Nordisk Film TV/NRK

Leon løper for BUL med 800 meter som spesialdistanse. Han har blitt trent av pappa Quincy siden han var 11 år. Han har en rekke medaljer fra junior- og ungdomsmesterskap og ble nr. 4 i innendørs-NM 2020. Leon er også en skikkelig bokorm og har forfattet en av fortellingene i boka «Osloeventyr».

Quincy er tidligere sprinter og har en imponerende mengde med NM-gull. Han forbedret norgesrekorden på 400 meter fire ganger 1997-99, den siste sto i 17 år.

Victoria (29) og Geir (61) Gulliksen, sprangridning

Familiens ære
Foto: Cato Ingebrigtsen / Nordisk Film TV/NRK

Familien Gulliksen er en institusjon i norsk ridesport. Fra den storslagne gården sin i Lier ved Drammen driver de sprangridning på toppnivå. Victoria har en lang rekke topplasseringer i Grand Prix-stevner, sist en 4. plass i Østerrike i april og i 5. plass i Nederland i begynnelsen av juni. For tiden kjemper hun med faren om den eneste norske plassen i OL i Japan.

Pappa Geir har 11 kongepokaler og flere deltagelser i EM, VM og en deltagelse i OL. Han vant sin første verdenscupseier i 2020, i en alder av 60 år!

Julius (17) og Susann (50) Goksør Bjerkrheim, håndball

Familiens ære
Foto: Cato Ingebrigtsen / Nordisk Film TV/NRK

Julius går på Wang toppidrett og spiller på A-laget til Bækkelaget. Han har tidligere spilt på Nordstrand, der Susann er trener for lillebror Jonatan.

Susann har spilt 296 landskamper og vært med på å vinne flere medaljer i OL, VM og EM, blant annet VM-gull i 1999. Hun var kaptein for landslaget 1993-2000. Susann spilte for Bækkelaget og Nordstrand.

Thea Kyvåg (17), fotball, og Sahra Hausmann (48), håndball

Familiens ære
Foto: Cato Ingebrigtsen / Nordisk Film TV/NRK

Thea spilte både håndball og fotball frem til hun begynte på Wang toppidrett, og da falt valget på fotball. Som 13-åring avgjorde hun finalen i Norway cup for Gjelleråsen. I 2019 ble hun tatt inn på LSKs rekruttlag og spiller nå på A-laget. Hun sendte LSK til cupfinalen i 2020 og debuterte i Champions League i desember samme år.

Sahra er tidligere Bækkelagspiller og har 92 landskamper bak seg. Hun ble blant annet europamester i 1998 og verdensmester i 1999.

Henrik (17) og Frode (46) Hagen, håndball

Familiens ære
Foto: Cato Ingebrigtsen / Nordisk Film TV(NRK

Henrik går på toppidrettslinja ved Drammen VGS og har spilt aldersbestemt håndball for Konnerud med pappa som trener i mange år. Nå har han gått over til ROS, en klubb i 2. divisjon hvor Henrik er en av de yngste på laget. Han har også spilt på U-landslaget.

Pappa Frode var utenlandsproff i en årrekke. Han er både spansk, tysk og norsk mester og har 188 kamper for landslaget.