Hopp til innhold

Anno, sesong 3 (22-24:30)

Uke 8 NRK1 mandag 20. februar kl. 19.45

Denne uken er det deltakernes aller siste sjanse til å få prøve seg som svennelærlinger. Og begeistringen blir stor når svennestykket viser seg å være i instrumentmakerlauget.

Anno, sesong 3

Programleder Selda Ekiz tester 1500-tallet.

Foto: NRK

Forrige ukes svenn får som vanlig utdelt sitt mesterstykke. Et arbeid som denne gangen vil kreve mye av gruppen ettersom den blir stadig mindre.

Høkersken kommer med varer, lodd og en ny overraskelse til de seks deltakerne i bygården.

Episode 23 onsdag

Det høres både lyder og ulyder fra svennebua når de to lærlingene spikker og blåser om kapp for svennetittelen. Anno får sin siste svenn, som må ta den vanskelige beslutningen om hvem som skal være 1. duellant.

En ung gutt kommer til bygården med bud langveisfra.

Episode 24 fredag

Snart kommer oldermann for å bedømme mesterstykket. Dersom arbeidet blir godkjent, får deltakerne nok en mestermiddag, der den nyslåtte mesteren får se slektsfilmen sin.

Deltakerne får til sin store skrekk se hvordan legene behandlet folk før i tiden. Og Selda tester husbygging anno 1500-tallet.

Det er fredag og igjen klart for turnering og duell. Seks deltakere blir til fem.

Om Anno

I årets Anno reiser deltakerne tilbake til en helt ny periode av norsk historie. Etter to sesonger fra opplysningstidens 1700-tall blir vi nå tatt med til slutten av middelalderen. Nord-Europa gjennomgår en religiøs omveltning, og 1537 er året Trondheim står i sentrum av et maktspill mellom konge og kirke som kommer til å endre Norge for all ettertid.

Midt i denne brytningstiden flytter de 14 Anno-deltakerne inn i bygården til Norges mektigste mann, selveste erkebiskop Olav Engelbrektsson. Gjennom ti uker skal de leve og bo som sine forfedre, lære seg nye håndverk og ta klassereisen fra fattig til rik, fra lærling til svenn og mester. De må også kjempe for sin plass gjennom utfordrende turneringer og dueller, og hver uke må den som taper, forlate Anno. Den som best mestrer tiden, vinner Anno og blir borger av byen. Mestrer de tiden, mestrer de spillet!