Kler seg ut som cricketutstyr for å skape blest

De siste årene har det gått dårlig med Vålerenga Cricket klubb. Nå slår de et slag for å skape oppmerksomhet om idretten.

Vålerenga Cricket Klubb utfordrer internasjonal cricketstjerne til å komme til Norge for å skape mer oppmerkssomhet om sporten.

– Skal vi sammenlikne oss med de 50 andre lagene i Norge, så er vi kanskje nummer 39 eller noe sånt. Men vi jobber med saken, ler Ritchie Cavander-Cole fra Vålerenga Cricket klubb.

Utfordrer cricketstjerne

Cricketlaget ble startet i 2005 for å skape en klubb med flerkulturell bakgrunn. I 2009 rykket laget opp i førstedivisjon, men rykket ned igjen samme år. Siden den gangen har det ikke gått så bra med laget.

Derfor har laget på totalt 31 spillere inntatt Oslo kledd ut som cricketutstyr som ball og hanske med et filmkamera. Slik skal de få folk til å sende en oppfordring til den indiske cricketstjernen Sachin Tendulkar for å få han hit til Norge.

– Vi har valgt Sachin fordi han representerer de kvalitetene som vi ser etter i klubben, sier Cavander-Cole, som også er filmskaper.

Han har laget en dokumentar om cricketlaget, og planen er å få vist dokumentarfilmen for den kjente spilleren under verdensmesterskapet neste år.

Se klipp fra filmen i videoen øverst i saken.