NRK Meny
Normal

Voldtektssiktet varetektsfengslet i fire uker

Politiet mener det er fare for at mannen som torsdag ble pågrepet for overfallsvoldtekt i Oslo voldtar igjen. Lørdag ble han varetektsfengslet i fire uker.

Etterlyser mann for voldtekt

VARETEKTSFENGSLET. Den siktete mannen er varetektsfengslet i fire uker.

Foto: Politiet

Politiet fikk medhold i at det foreligger fare for gjentagelse sier politioverbetjent Kari-Janne Lid, leder for avsnitt for seksualforbrytelser ved Oslo politidistrikt.

I rettens fengslingskjennelse står det at retten mener det er god grunn til å mistenke siktede for voldtekten. Fire uker varetektsfengsling er rimelig sett i lys av sakens alvor og gjentagelsesfare.

Mannens forsvarer Per Sjong Larsen sier at han ikke har fått pratet med sin klient etter at han fikk opplest slutningen fra Oslo tingrett.

– Jeg har kun snakket med han tidligere i dag. Jeg kommer til å ta en prat med han i løpet av ettermiddagen. I morgen skal vi gå igjennom fengslingskjennelsen.

– Politiet har fått medhold i at det er fare for gjentagelse. Etter norsk lov trenger ikke den å være særlig sterk før at den kan slå inn som et fengslingsgrunnlag sier Sjong Larsen.

Dømt tidligere

Mannen er 49 år gammel norsk statsborger, og godt kjent for politiet med en rekke dommer bak seg, blant annet er han dømt to ganger for voldtekt og ilagt sikring.

Voldtekten skjedde ved Kirkeristen i Oslo sentrum torsdag morgen. Etter flere tips fra publikum ble mannen pågrepet på kvelden samme dag.

Nektet straffskyld

Den siktede mannen ble avhørt i går, men erkjenner ikke straffskyld.

– Etter hans forklaring er det riktig å si at han ikke erkjenner straffskyld etter siktelsen, sier forsvarer Per Sjong.

– Han samtykker til kontorforretning, der det bare er dommer til stede, sier Sjong Larsen.

Mannen var ikke til stede på fengslingsmøtet.