NRK Meny
Normal

Varetektsfengslet for åtte år gammelt drap

33-åringen som er siktet for et drap som skjedde på Grünerløkka for åtte år siden, erkjenner straffskyld, ifølge forsvareren hans. I dag ble han varetektsfengslet.

Holsts gate
Foto: Erik Engen / NRK

Natt til 24.mars 2008 møttes fem menn i en liten park ved Holsts gate på øvre Grünerløkka i Oslo. En rekke skudd ble avfyrt, og en mann i 20-årene døde mens en annen ble såret.

Politiet begynte umiddelbart jakten på to gjerningsmenn. Den ene meldte seg selv for politiet neste morgen, mens den andre senere ble etterlyst med navn og bilde.

I går ble det kjent at denne mannen var pågrepet av politiet i Tyskland i februar, og ble utlevert til Norge tidligere denne uken.

– Erkjenner straffskyld

Den nå 33 år gamle mannen samtykket til varetektsfengsling i fire uker med brev og besøksforbud, og fengslingen i dag ble dermed avsagt som en såkalt kontorforretning.

Frode Sulland

Frode Sulland

Foto: Lotten Christiansen / NRK

– Han erkjenner straffskyld for forsettlig drap, slik han er siktet for, bekrefter mannens forsvarer, advokat Frode Sulland.

33-åringen har hittil vært i ett avhør hos politiet, og ifølge advokaten fortsetter avhørene neste uke.

– Det vil trolig bli en omfattende forklaring der han vil utdype hendelsene for åtte år siden, men jeg kan foreløpig ikke si noe mer om hva han vil forklare, sier Sulland til NRK.

Har vært i Somalia

Alle de involverte hadde bakgrunn fra Somalia, og både politiet og forsvareren tror han har vært der i en periode etter drapet.

– Han har ikke vært i Tyskland hele tiden, jeg vet ikke om han har vært noe i Norge, sier Sulland.

– Han ble tatt nå etter at han var pågrepet av tysk politi for et annet forhold. De fant vår åtte år gamle etterlysning av mannen, sier politiinspektør Grete Lien Metlid til NTB fredag kveld.

Drap på Grünerløkka

De fem mennene som møttes en mars-natt i 2008 skal ha kjent hverandre fra før. En ble drept, en annen såret.

Foto: Erik Engen / NRK