Mette-Marit på besøk hos Røde Kors

Kronprinsesse Mette-Marit fikk både blomster, tegning og et fint bilde av seg selv da hun kom til Røde Kors Ressurssenter i Sandvika torsdag.

Mette Marit besøker Røde Kors Ressurssenter i Bærum

Kronprinsesse Mette-Marit sammen med ( til venstre) Mohammadi med sin sønn Simon og (til høyre) Turybayaeva Gulzhan med sin datter Fatima under besøket på Røde Kors Ressurssenter i Sandvika torsdag.

Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Blomsterpiken Nora Kloster-Jensen, snart fem år, fikk også en liten prat med kronprinsessen, som både beundret femåringens kjole og fine halssmykke før hun gikk inn i Ressurssenteret.

Formålet med besøket hos Røde Kors i Bærum var å få et innblikk i organisasjonens aktiviteter i kronprinsessens hjemkommune Asker og nabokommunen Bærum.

Kronprinsessen ble for to år siden utnevnt til frivillig Røde Kors-døråpner for en treårsperiode.

Stor aktivitet

Mette Marit
Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Programmet startet med en omvisning i gamle Løkke gård på Løkketangen i Sandvika. Huset ligger like ved Løkke bru, som ble verdenskjent gjennom Claude Monets maleri med samme navn.

I huset, som Røde Kors overtok for noen år siden, foregår det en rekke aktiviteter, mange av dem basert på frivillig innsats. Her kan skolebarn få leksehjelp, flyktningguider letter flyktningers tilpasning til et liv i Norge, og det arrangeres ukentlig damedag, jentekveld, herreforum og eldretreff for kommunens innbyggere.

Kronprinsesse Mette-Marit skulle ha åpnet Røde Kors-huset i Sandvika i september 2005, men måtte melde avbud. Torsdag fikk hun endelig den omvisningen hun skulle hatt den gangen.

Lunsj med damene

Etter omvisningen spiste kronprinsesse Mette-Marit lunsj med brukerne som benytter seg av senterets Damedag. Damedagens målgruppe er minoritetskvinner som ikke har andre tilbud, mødre i permisjon og kvinner over 55 år.

Tiltaket er et samarbeid mellom Bærum kommune og besøkstjenesten i Røde Kors.

Kronprinsessen var også innom prosjektet Home Start som hjelper unge familier i startfasen og Frivillighetssenteret hvor hun møtte lederen og noen av de frivillige.