NRK Meny
Normal

Sigrids foreldre stilte politiet ti kritiske spørsmål

POLITIHUSET (NRK) Foreldrene til Sigrid møtte i dag politiet med en liste med ti spørsmål rundt etterforskningen av forsvinningen til datteren.

Harald Stabell

Harald Stabell er bistandsadvokaten til Sigrids foreldre. Ifølge ham var møtet mellom foreldrene og politiet nyttig, og foreldrene fikk svar på sine spørsmål.

Foto: NRK

Sigrid Giskegjerde Schjetne

Sigrid Giskegjerde Schjetne forsvant for 17 dager siden.

Foto: Privat / NTB scanpix
Sigrids foreldre

Sigrids foreldre Ingrid Giskegjerde og Tom Schjetne.

Det opplyser Harald Stabell som er bistandsadvokaten til Ingrid Giskegjerde og Tom Schjetne til NRK.

– Sigrids foreldre er fornøyd med etterforskningen og har en god dialog med politiet. De har noen spørsmål hvorfor politiet ikke har gjort enkelte ting tidligere, men de får svar på sine spørsmål, sier Stabell.

LES OGSÅ: Færre tips til tross for dusør

– Politiet har informasjon de ikke går ut med

Stabell karakteriserer møte som informativt og nyttig.

– Det var et godt møte, selv om foreldrene ikke fikk svaret de ville, som er at Sigrid er funnet i live. Foreldrene fikk svar på kritiske spørsmål de hadde knyttet til etterforskningen. De var glade for dette møtet, sier han.

Under møtet forklarte politiet at de sitter med mer informasjon enn det offentligheten gjør, ifølge Stabell.

– De har fått større forståelse av hvordan politiet jobber og hva politiet vet og ikke vet, men som politiet av hensyn til etterforskningen ikke vil at skal bli viderebrakt. Politiet presiserer stadig at de vet mer enn hva offentligheten vet. Politiet har også informasjon de ikke kan gi til foreldrene. De fikk gode svar, mener foreldrene selv.

– Foreldrene hadde en liste med cirka 10 spørsmål de ønsket svar på. Jeg hadde diskutert med foreldrene hvilke spørsmål som kunne være nyttige, sier Stabell.

Nytt søk etter Sigrid

Også i dag er frivillige ute og leter etter spor som kan lede politiet til Sigrid.

Gjermund Eide er med i gruppen som leter søket.

– I dag søker vi på Hauketo, og i Ljanselva. Nå har det regnet og da stiger elva, for så å synke igjen. Det gjør det gunstig å lete der. Vi er rundt 120 som søker i dag, så det er bra oppmøte til tross for været, sier han.

Han forteller at letegruppa prioriterer avsideliggende områder som er tilgjengelige med bil.

I tillegg til Østensjø-gruppa med frivillige har hunder fra Norsk redningshund Organisasjon (NRO) i dag søkt i skogen på Godlia.

– Hundene har god trening i å finne gjenstander med lukt av mennesker på og mennesker. Regn forsterker lukten, så det er gunstig å lete ute nå. En smykke eller en veske vil lukte sterkt for en hund.

Eide er svært glad for hundene er med å lete.

– En hund er som 50 mennesker, sier han.

LES OGSÅ: De frivillige trapper ned søket etter Sigrid – men gir ikke opp

Har fortsatt ikke kontakt med bilfører

Politiet har ennå ikke kontakt med sjåføren i en mørkerød bil som ble sett ved Østensjø barnehage natten da Sigrid forsvant.

Hanne Kristin Rohde

Politiinspektør Hanne Kristin Rohde.

Foto: NRK

Politiinspektør Hanne Kristin Rohde uttalte til NRK tidligere på ettermiddagen at de hadde kontakt med alle de etterlyste bilførerne, men kom med kontrabeskjed en time senere.

– Status er at vi har flere tips om en burgunderrød bil og navngitte personer. Dette er noe politiet jobber med å finne ut av.

Det var tirsdag for en uke siden politiet etterlyste en mørkerød bil som var blitt observert i Låveveien ved Østensjø Kanvasbarnehage.