NRK Meny
Normal

Etterlyser vitner etter grov overfallsvoldtekt

Politiet etterlyser vitner etter en grov overfallsvoldtekt på Grønland i Oslo. Politiet anser gjerningspersonen som ustabil, og mener det er fare for gjentagelse.

Grønland

GRØNLAND: I en felles bakgård for for Grønland 12 og Breigata 3, 5, 7 og 9, ble kvinnen utsatt for en grov overfallsvoldtekt natt til tirsdag.

Foto: Politiet

Natt til tirsdag ble en kvinne utsatt for grov voldtekt og ran på Grønland i Oslo. Voldtekten skjedde en gang mellom klokken 02.00 og 03.45, i en åpen bakgård.

– Vi anser voldtekten som særlig grov, fordi det er snakk om mye vold og ran, sier politioverbetjent Kari-Janne Lid til NRK.

Ifølge politiet klarte kvinnen selv å få kontakt med en beboer ved å kaste en stein på et vindu. Beboeren varslet deretter politiet og ambulanse.

– Kvinnen, som er i begynnelsen av 50-årene, var i svært forkommen tilstand da politi og ambulanse kom til stedet, sier Lid.

Kvinnen har beskrevet gjerningsmannen slik:

  • Mann, ca 30-35 år, mørkt kort hår, mørk hud.
  • Tettbygd, ukjent antrekk.
  • Snakket engelsk og et annet ukjent språk.

Politiet ber personer som var i området om å ta kontakt dersom de mener de har sett noe som kan hjelpe til med å identifisere gjerningspersonen.

– Vi anser han som ustabil ut ifra måten han har opptrådt på og den volden han har brukt, derfor er det viktig å få identifisert og pågrepet han, sier Lid.

Ifølge politiet kan det foreligge gjentagelsesfare for alvorlig vold.