NRK Meny
Normal

Ansatt ved Tusenfryd alvorlig skadet

En 18 år gammel mann ansatt ved Tusenfryd har skadet benet alvorlig under arbeid ved anlegget Supersplash. Berg- og dalbanen er nå stengt ut dagen.

Sperret attraksjon på Tusenfryd

Attraksjonen Supersplash er nå stengt som følge av ulykken der en ansatt fikk benet i klem torsdag ettermiddag.

Foto: Christine Skarstein Olsen / NRK

– 18-åringen har fått en alvorlig klemskade under det venstre kneet, opplyser markedssjef Erik Andersen ved Tusenfryd.

Den skadde ble fraktet til Ullevål sykehus i luftambulanse. Sykehuset bekrefter torsdag kveld at skadene til mannen er alvorlige.

18-åringen fra Oppegård var operatør ved Supersplash da ulykken skjedde ved 1430-tiden torsdag ettermiddag.

Var uheldig

– En av båtene var i ferd med å kjøre forbi, da han ved et uhell får benet utenfor perrongen. Benet havner så i klem mellom en båt og perrongen, sier Andersen.

Ifølge markedssjefen kom Tusenfryds eget førstehjelpspersonale raskt til ulykkesstedet.

De fikk i tillegg bistand fra helsepersonale blant gjestene. Blant annet en ambulansesjåfør, en sykepleier og en brannmann hjalp den skadde inntil ambulansen kom.

Stenger Supersplash

– Vi har varslet pårørende, og vi tar oss av ansatte og gjester som ønsker noen å snakke med. Nå stenger vi Supersplash-anlegget ut dagen og Arbeidstilsynet er varslet, sier markedssjefen.

– Er sikkerheten god nok på Tusenfryd?

– Vi har omfattende sikkerhetstiltak på alle steder i parken, og har hele tiden ment at sikkerheten er god, sier Andersen.

Han sier den ansatte har fått standard opplæring i rutinene for attraksjonsavdelingen i parken, og at 18-åringen også har fått opplæring spesifikt for Supersplash-anlegget.

– Det er for tidlig å si om det er noe kritikkverdig rundt sikkerheten, men på generelt basis har vi god erfaring med sikkerheten på Tusenfryd, sier innsatsleder i Follo politidistrikt, Ronny Samuelsen.

Politiet har opprettet etterforskningssak og skal nå avhøre vitner som var til stede da ulykken skjedde.