NRK Meny
Normal

Wig Wam til Brasil

Wig Wam er en av hovedattraksjonene under rockefestivalen "Hard in Rio" i Rio De Janeiro 26.april.

Glam i Wig Wam
Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

Etter en omfattende stemmeavgivning blant festivalens publikum om hvilke to utenlandske band festivalen burde presentere på scenen, var det nettopp de norske glamrockerne Wig Wam som scoret høyest.

- Dette forteller ganske mye om hvor liten verden har blitt, skriver bandets bookingansvarlig, Svein Bye, i en pressemelding.

Bandets album til nå kun har hatt distribusjonsavtaler i Tyskland, Østerrike, Sveits, Japan, Skandinavia og på Island. At Wig Wam har fått seg et solid navn i Brasil skyldes illegal nedlasting og piratkopier, mener Bye.

Siste konsert før albumslipp

- Under en konsert i Hellas nylig kunne kunne publikum tekstene utenat, selv om bandet ikke har solgt et eneste album i en gresk musikkbutikk på lovlig vis, står det i pressemelding.

Konserten i Rio blir høyst sannsynlig den eneste konserten Wig Wam gir før neste album skal lanseres. Da lover de fire glamrockerne full turnè både i inn- og utland.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Vil støtte litteraturhus

    Litteraturhuset i Fredrikstad bør få en støtte på 300 000 kroner til driften neste år. Det mener et flertall i kultur- og næringskomiteen i fylkeskommunen. Fylkesutvalget skal avgjøre saken i dag.

  • Fortsetter gjerne på toppnivå

    Ole Heieren Hansen vil fortsette med fotball på toppnivå, selv om han ikke har fått ny kontrakt med Sarpsborg 08. Det sier han selv til NRK. Heieren Hansen har spilt i Sarpsborg 08 siden klubben ble stiftet i 2008, men etter denne sesongen er det slutt.