NRK Meny
Normal

Wig Wam til Brasil

Wig Wam er en av hovedattraksjonene under rockefestivalen "Hard in Rio" i Rio De Janeiro 26.april.

Glam i Wig Wam
Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

Etter en omfattende stemmeavgivning blant festivalens publikum om hvilke to utenlandske band festivalen burde presentere på scenen, var det nettopp de norske glamrockerne Wig Wam som scoret høyest.

- Dette forteller ganske mye om hvor liten verden har blitt, skriver bandets bookingansvarlig, Svein Bye, i en pressemelding.

Bandets album til nå kun har hatt distribusjonsavtaler i Tyskland, Østerrike, Sveits, Japan, Skandinavia og på Island. At Wig Wam har fått seg et solid navn i Brasil skyldes illegal nedlasting og piratkopier, mener Bye.

Siste konsert før albumslipp

- Under en konsert i Hellas nylig kunne kunne publikum tekstene utenat, selv om bandet ikke har solgt et eneste album i en gresk musikkbutikk på lovlig vis, står det i pressemelding.

Konserten i Rio blir høyst sannsynlig den eneste konserten Wig Wam gir før neste album skal lanseres. Da lover de fire glamrockerne full turnè både i inn- og utland.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Sarpsborg Sharks til semifinale

    Innebandyklubben Sarpsborg Sharks har sikret seg en plass i semifinalen i sluttspillet. Sarpingene slo Tunet 7–4 i Skjeberghallen i formiddag, og sikret med det den tredje seieren i kvartfinalen, som spilles som best av fem kamper. I semifinalen møter Sarpsborg Greåker, mens Slevik skal spille mot Sveiva.

  • Over 12 000 dårlige betalere

    7,3 prosent av folk i Østfold har en eller flere inkassovarsler eller andre betalingsanmerkninger. Det viser tall fra betalingsselskapet Lindorff, offentliggjort av Dagsavisen. Bare Finnmark har en høyere andel enn Østfold. I de fire største kommunene har til sammen 12 407 personer en total gjeld med anmerkninger på nesten 1,6 milliarder kroner.