Vurderer å flytte russetreff

Arrangøren av landstreffet for russen på Fredriksten festning vurderer å flytte landstreffet til Strømstad eller Vestfold. Det kommer frem i sakspapirene før formannskapet i Halden kommune på torsdag. Øst politidistrikt har innført fullt bevillningsområde på hele festivalområdet på festningen, noe som sørget for at det blir forbudt for russen å nyte medbrakt alkohol. Det er på bakgrunn av dette vedtaket at arrangøren nå vurdere å flytte arrangementet ut av fylket. Dagligleder i landstreffet, Lasse Kjønigsen ønsker ikke å kommentere saken ovenfor NRK.

Russetreff på Fredriksten Festning i Halden
Foto: Stian Pedersen / NRK

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Saltsyre har lekket ut

    Det er bekreftet at det er saltsyre som har lekket ut, melder politiet. Det er ingen som er skadet. Folk i områdene rundt Øra trenger ikke å være bekymret. Det er ikke mulig å kjøre inn i området til Frevar uten å møte på politiet per nå. Politiet skal gi beskjed når det er åpent for folk igjen.

  • Gasslekkasje på industriområde

    Det kommer røyk fra en kontainer som trolig har falt av en truck på industriområdet Øra i Fredrikstad. Brannvesen og politi er på stedet. Noe røyk går mot vannet og de som er berørt av denne er evakuert.

    lekkalse på Øra
    Foto: Sara Vilde Solås / NRK