NRK Meny
Normal

Dømt for voldtekt av sovende kvinne

En mann fra Fredrikstad er dømt til 3 års fengsel for å ha voldtatt en kvinne som sov. Han er tidligere dømt for å ha voldtatt sin egen datter på samme måte.

Det var i mai i fjor at Fredrikstad-mannen i slutten av 30-årene voldtok en sovende kvinne i begynnelsen av 20-årene, ifølge dommen fra Fredrikstad som nå er klar.

Tingretten ser ekstra alvorlig på denne saken siden mannen i 2006 ble dømt for å ha voldtatt sin egen datter mens hun lå og sov.

Skulle overnatte sammen med kjæresten

I saken som han er dømt for nå var mannen kamerat med fornærmedes kjæreste.

Fornærmede og kjæresten skulle overnatte hos han og avtalen var at mannen skulle sove i stuen.

Kvinnen ble trøtt, og gikk og la seg før de andre. Hun våknet av at den domfelte mannen voldtok henne. Hun skrek og hyperventilerte, og kjæresten og den andre personen som var i leiligheten løp inn på soverommet.

Gjerningsmannen forsvant fra leiligheten kort tid etter voldtekten.

Varierende forklaring

Tiltalte har avgitt varierende forklaringer, men han hevdet at offeret var bevisst. Mannens forklaringer samsvarer verken med de to vitnene eller fornærmedes forklaring.

Mannen i 30-årene ble ikke trodd. Retten fant det bevist over en hver rimelig tvil at fornærmede var bevisstløs og ikke kunne motsette seg handlingen. Retten konkluderte med at det ikke var et frivillig samleie fra hennes side.

3 år og 3 måneder i fengsel

Retten mente at man av allmennpreventive hensyn må reagere strengt på i tilfeller som dette, både fordi han har utnyttet fornærmede som et passivt objekt for egen seksuell tilfredsstillelse, og fordi vedkommende er dømt for voldtekt før.

Mannen ble dømt til 3 år og 3 måneder i fengsel. Han må også betale 100 000 kroner i oppreisning, og 6416 kroner i erstatning for utgifter til klær, legebehandling og psykolog.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ikke kontroll på Rømskog-skogbrann

    Et område på 100X20 meter på Stangebrot i Rømskog brenner. Brannvesenet er på stedet, men har foreløpig ikke kontroll på brannen. Skogbrannhelikopteret er rekvirert.

  • Plen brant i Halden

    Det var en gressplen foran en bolig som brant i Halden. Omtrent 50 kvadratmeter skal ha brent. Brannvesenet holder nå på med etterslukking, og vil igjen påminne folk om at det er totalt brannforbud.