NRK Meny
Normal

I retten for vold med gitar i fengsel

En 28 år gammel mann møter i Borgarting lagmannsrett i neste uke, tiltalt for å ha slått en medfange i hodet med gitar i Halden fengsel.

Halden fengsel interiør
Foto: Trond A. Isaksen/Beate Ellingsen AS

Da saken var oppe for tingretten i Halden i januar, ble mannen dømt til fengsel i et år. Den dommen omfattet også noen trafikksaker. Tiltalen som legges fram for Borgarting lagmannsrett i neste onsdag omfatter bare voldssaken.

Måtte sy åtte sting

I følge tiltalen slo 28-åringen en annen fange i hodet med en gitar i fengslet i begynnelsen av mai i fjor. Fangen fikk et kutt som måtte sys med åtte sting.

I tingretten erkjente 28-åringen ikke skyld i voldssaken. Han hevdet at den andre fangen hadde slått seg selv i hodet.

Ingen vitner

Episoden skjedde inne på den andre fangens celle, og det var ikke vitner tilstede. På cella ble det funnet en knust gitar og porselensskår. På veggene var det blod.

Lagmannsrettssaken går i Fredrikstad tingretts lokaler, og det er satt av en dag til behandling av saken.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kan ha funnet farlig gods på strand

    Svensk kystvakt og redningstjeneste undersøker nå en pose som har drevet i land på Jutholmen vest for Koster. Ifølge Strømstad Tidning inneholder posen en ukjent, tyktflytende væske, og redningstjenesten mistenker at det kan være snakk om et skadelig stoff.

  • UP tok fire på Grålum

    Fire førere fikk forenklede forelegg i en UP-kontroll på Grålum i formiddag. Høyeste fart i 50-sonen var 61 km/t, opplyser Utrykningspolitiet.