NRK Meny
Normal

I retten for vold med gitar i fengsel

En 28 år gammel mann møter i Borgarting lagmannsrett i neste uke, tiltalt for å ha slått en medfange i hodet med gitar i Halden fengsel.

Halden fengsel interiør
Foto: Trond A. Isaksen/Beate Ellingsen AS

Da saken var oppe for tingretten i Halden i januar, ble mannen dømt til fengsel i et år. Den dommen omfattet også noen trafikksaker. Tiltalen som legges fram for Borgarting lagmannsrett i neste onsdag omfatter bare voldssaken.

Måtte sy åtte sting

I følge tiltalen slo 28-åringen en annen fange i hodet med en gitar i fengslet i begynnelsen av mai i fjor. Fangen fikk et kutt som måtte sys med åtte sting.

I tingretten erkjente 28-åringen ikke skyld i voldssaken. Han hevdet at den andre fangen hadde slått seg selv i hodet.

Ingen vitner

Episoden skjedde inne på den andre fangens celle, og det var ikke vitner tilstede. På cella ble det funnet en knust gitar og porselensskår. På veggene var det blod.

Lagmannsrettssaken går i Fredrikstad tingretts lokaler, og det er satt av en dag til behandling av saken.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Innstiller Bastøferger

    Bastø V og Bastø VI er innstilt på grunn av værforholdene, opplyser Bastø Fosen. To ferger i drift mellom Moss og Horten. Reisende bes om å regne med ekstra ventetid.

  • Norske Skog begjæres trolig konkurs

    Styret i Norske Skogindustrier kommer trolig til å starte konkursbehandling, etter de varslede planene om å selge datterselskapet Norske Skog. Det melder E24. Aker ASA og Oceanwood varslet tidligere i dag at de sammen vil kjøpe Norske Skog AS. – Styret konstaterer at det nå er lite håp om at styrets forslag til gjeldsordning vil la seg gjøre. Som en konsekvens av det er det sannsynlig at Norske Skogindustrier starter konkursbehandling, skriver de i en børsmelding.

    Ved tømmerlageret til Norsk skog mates trestokkene videre inn i fabrikkanlegget
    Foto: NRK