NRK Meny
Normal

VM-tur som teambuilding

Styret i Fredrikstad Energi AS dro på tur til fotball-VM i Tyskland på selskapets regning. Men de kan ikke si hvor mye det kostet.

Australska fotballfans fotball-VM 2006
Foto: Ivan Sekretarev / Scanpix/AP

Onsdag måtte styreleder Svein Høiden forklare seg for formannskapet i Fredrikstad Kommune.

Fem styremedlemmer og fem fra ledergruppen i Fredrikstad Energi AS har vært på tur i Tyskland og på fotballkamp under VM - på selskapets regning.

- Reisen ble nøye drøftet på forhånd. Jeg la fram begrunnelsene for vår avgjørelse på formannskapsmøtet, og det virket som om begrunnelsene var gode nok, sier Svein Høiden.

Han sier styret har krav på én reise i løpet av fire år, og mener pengebruken er forsvarlig.

- Helt feil bruk av penger

Det har imidlertid kommet kritikk fra flere politikere i etterkant av reisen, blant annet fra gruppeleder i Fredrikstad Høyre, Peter Kuran.

- Dette er helt klart feil bruk av fellesskapets midler. Selv om dette ikke kan sies å være penger direkte fra strømabonnenter, bør en slik tur gi noe tilbake til kundene. Denne turen kan umulig gi et slikt utbytte, sier Kuran.

Hvor mye penger som ble brukt på Tysklandsturen, er fortsatt uklart.

Styreleder Høiden mener administrasjonen har oversikt over beløpet, mens Peter Kuran er av en annen oppfatning.

- Det er kritikkverdig at styreleder Svein Høiden ikke vet hvor mye turen kostet. Er det noen som burde vite dette beløpet, så er det Høiden, sier Kuran.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • VG: Brattset var Norges beste

    Kari Brattset fra Varteig blir utpekt til Norges beste spiller i VM-finalen av VG. Avisa mener hun leverte fantastisk forsvarsspill i kampen Norge tapte mot Frankrike. Hun kalles også en av norsk håndballhistories beste mesterskapsdebutanter.

  • Mål for Elyounoussi

    Mohamed Elyonoussi tegnet seg på scoringslisten for Basel etter 25 minutter av oppgjøret mot Grasshopper i den sveitsiske ligaen. Målet var sarpingens femte nettkjenning for sesongen. Basel vant til slutt kampen 2-0.