NRK Meny
Normal

Vingeklipper rådmann og ordfører

Kommunestyret i Halden har i kveld vedtatt at ordfører og rådmann ikke får utvidede fullmakter denne sommeren.

Kommunestyremøte Halden
Foto: Anders Winlund / NRK

Vedtaket var enstemmig.

Forslaget ble fremmet av de borgerlige partiene, fordi de frykter at ordføreren skulle inngå en avtale med Norske Skog om at kommunen får store tomteområder - mot at kommunen betaler for en ny jernbane.

Ordføreren bestrider påstandene

Halden-ordfører Per Kristian Dahl bestrider imidlertid dette:

- Ordfører eller rådmann har ikke i henhold til kommuneloven verken myndighet eller rett til å inngå slike avtaler på en sommerfullmakt. Dette er en budsjettsak og det er derfor bare kommunestyret selv som kan inngå slike avtaler, understreker han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Dårligere for Borregaard

    Borregaardkonsernet leverte et dårligere resultat for andre kvartal i år, sammenlignet med i fjor, skriver Dagens Næringsliv. Resultatet endte på 159 millioner kroner før skatt, var 34 prosent lavere enn i andre kvartal i fjor. Resultatet er preget av prispress, tøff konkurranse og økte kostnader, opplyser selskapet.

    Borregaard fra lufta
    Foto: Sebastian Nordli/NRK
  • Drukningsulykke i Rygge

    En livløs mann ble oppdaget i vannet på Festestranda i Rygge rett før klokka 14, skriver Moss Avis. Et vitne sier at tre personer kastet seg i vannet og fikk ham på land hvor det ble startet livredning. Mannen ble hentet med luftambulanse. Mannens tilstand er ikke kjent, ifølge politiets operasjonssentral.