NRK Meny
Normal

Vil la kontrollutvalget granske underskudd

Ordfører i Halden, Thor Edquist (H), ber kontrollutvalget se ekstra på de siste millionene i minus som har dukket opp for 2011.

Thor Edquist

Thor Edqust overtok som ordfører i oktober, han er provosert over det han mener er ansvarsfraskrivelse fra tidligere ordfører og fra Arbeiderpartiet som mistet makta sist valg.

Foto: NRK

Halden kommune er i et økonomisk uføre med store underskudd.

Ved budsjettbehandlingen i desember tok kommunestyret høyde for et underskudd på 103 millioner, men nylig kom det frem at underskuddet blir opptil 30 millioner større enn antatt.

Ordfører Thor Edquist (H) mener dette burde vært oppdaget mye tidligere.

– Bør granskes

– De siste 30 millionene kronene fikk vi ikke vite om før i slutten av januar, sier han til NRK.no.

Ordføreren vil nå be kontrollutvalget se nærmere på saken.

– Vi håper kontrollutvalget kan finne ut av hvordan det er mulig, sier Edquist.

Granskingen er siste utspill i den pågående krangelen om hvem som har ansvaret for det store økonomiske underskuddet i kommunen.

LES OGSÅ:

Forventet mer ydmykhet

Thor Edqust overtok som ordfører i oktober, han er provosert over det han mener er ansvarsfraskrivelse fra tidligere ordfører og fra Arbeiderpartiet som mistet makta sist valg.

I et debattinnlegg under spalten "Innhogg" i Halden Arbeiderblad den 11. januar i år skrev Per-Kristian Dahl (Ap) at han trodde «det nye politiske flertallet ønsket seg et størst mulig underskudd, slik at de skulle slippe å innfri valgløftene sine».

– Det er brukt mellom 300–400 millioner kroner de siste fire årene ut over driftsmidlene. Jeg hadde forventet litt mer ydmykhet fra en person som til de grader har vært med på å kjøre kommunens økonomi i grøfta, sier Edquist til NRK.no.

Tidligere ordfører Per-Kristian Dahl (Ap) ønsker ikke å kommentere saken overfor NRK.no.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Polakk med doping og våpen

    Politiet har pågrepet en polakk som hadde flere typer dopingpreparater i bilen da han krysset grensa ved Svinesund ved midnatt. Tollerne fant også to elektrosjokkvåpen, en kanne pepperspray og en springkniv i bilen. Det opplyser kontorsjef Wenche Fredriksen på Svinesund tollstasjon.

  • Vil ha dobbeltdekkere

    Statens togmateriell-selskap ber om anbud på dobbeltdekkere. Det er Jernbanedirektoratet som har pålagt selskapet å innhente tilbudet, fordi de mener toetasjes tog skal øke kapasiteten på pendlerstrekningene på Østfoldbanen. Det melder Dagens næringsliv. Fristen for å levere tilbud blir trolig rundt årsskiftet.