NRK Meny
Normal

Vil kjempe for å beholde arbeidsplassene

Ordfører Inger-Lise Skartlien i Rygge kommer ikke til å sitte med hendene i fanget og se på at Orkla-konsernet flagger ut 40 av kommunens arbeidsplasser.

Produksjon av tomatketchup

Produksjonen av ketchup, sennep og dressing kan bli flyttet fra Rygge til utlandet.

Foto: Beate Grøndahl / NRK

I går kom meldingen om at Orkla har et intensjonsvedtak om å flytte produksjonen av Idun ketchup, sennep og dressing fra Rygge til Sverige. Dersom intensjonen blir realisert, betyr det at 40 arbeidsplasser kan forsvinne fra kommunen.

Inger-Lise SKartlien

Ordfører Inger-Lise Skartlien vil ikke sitte i ro og se på at arbeidsplasser forsvinner fra kommunen.

Foto: NRK

– Det er selvfølgelig trist for dem som kan miste arbeidet, ikke minst slik arbeidsmarkedet er nå. Det er ikke lett å skaffe tilsvarende arbeid i næringsmiddelindustrien nå, sier Skartlien.

Samtidig hersker det usikkerhet om framtiden for Moss lufthavn Rygge. Dersom passasjeravgiften blir innført, kan lufthavnen bli lagt ned.

Ikke bra

– Dette er ikke bra i det hele tatt. Det er ikke gitt at alle som arbeider på Idun og på flyplassen bor i Rygge. Uansett må vi stå på videre og skape nye arbeidsplasser, gjøre Rygge og Mosseregionen attraktiv, slik at nye bedrifter ønsker å komme og etablere seg i vår region, sier ordføreren.

Skartlien slår fast at det gjelder spesielle regler når bedrifter vurderer å flagge ut. Det skal opprettes en dialog, og fylkeskommunen skal også på banen.

– Er det mulig å få snudd det, så arbeidsplassene forblir i Rygge?

– Ikke noe er umulig. Vi skal bruke de virkemidlene vi har, så får vi håpe at vi klarer å få et annet vedtak enn det intensjonen er. Dette er en utfordring for Rygge-samfunnet, så får vi se hva vi kan klare å få til, sier Skartlien

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Politiet tok førerkort

    Utrykningspolitiet stoppet tidligere i kveld en svensk bilfører som kjørte i 137 kilometer i timen i 90-sonen. Svensken ble stoppet på E18 i Eidsberg, skriver politiet på Twitter.

  • Totalforbud mot medbrakt alkohol

    Det blir nå totalforbud mot medbrakt alkohol på russefester, det skriver Aftenposten. Politidirektoratet sier til avisa at både parkeringsplasser og campingområder på russetreff trenger skjenkebevilling.