NRK Meny
Normal

Vil ikke ha ny runde om InterCity

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) er lite interessert i å sette prosjekter på vent som resultat av det han kaller evigvarende interne diskusjoner.

Samferdsleminister Ketil Solvik-Olsen (Frp)

Nye utredninger betyr to til tre år med forsinkelser, mener statsråd Ketil Solvik-Olsen.

Foto: NRK

Det skriver han i sitt svar på spørsmålet om å utrede en ny trase for dobbeltspor gjennom Østfold. Intercityutbyggingen gjennom Østfold er planlagt gjennom de fire østfoldbyene langs dagens jernbanespor.

Å gå vekk fra dagens trasévalg kan bety forsinkelser på 2 til 3 år, skriver samferdselsministeren videre, og han får støtte fra fylkesordfører Ole Haabeth.

Han mener det er ødeleggende at enkelte prøver å rive bort denne enigheten.

Fylkesordfører Ole Haabeth

Når beslutningen er tatt er det ødeleggende å kjempe for andre løsninger, mener fylkesordfører Ole Haabeth.

Foto: Birger Kjølberg/NRK

– Detter er veldig lokalt, og dreier seg om noen partier i Sarpsborg, understreker fylkesordføreren.

– Men selve arbeidsmåten og tanken på at man bare kan fortsette å kjempe etter at en beslutning er tatt, den er ødeleggende.

Gir seg ikke

Ståle Solberg i Sarpsborg KrF ville ha bystyret med seg på å be om en vurdering av en trase i rett strekning mellom Sarpsborg og Fredrikstad, men fikk ikke bystyret med på dette. Det betyr ikke at kampen er over.

– Det vedtaket gjort mot Frp og Høyre, KrF, PP og Venstres stemmer. Nå kommer det en valgkamp der vi kommer til å kjøre på dette for fullt, sier Solberg.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Mistenkt for ruskjøring

    En bilfører i 40-årene er mistenkt for å ha kjørt i ruspåvirket tilstand i Moss sentrum. Føreren er anmeldt, og det vil bli tatt blodprøver, skriver politiets operasjonssentral på Twitter.

  • Lokalderby i innebandy

    Det ble seier for Sarpsborg Sharks da de møtte Fredrikstad innebandyklubb i eliteserien i kveld. Kampen endte 5–2.