Normal

– Flere Faktor-konkurser neste uke

Det er åpnet konkurs i flere Faktor-selskaper, og neste uke kommer det flere.

Leif Petter Madsen

Bostyrer Leif Petter Madsen.

Foto: Richardsen, Tor / SCANPIX

Det er sendt ut varsel om tvangsoppløsning i flere selskaper i Faktor-gruppen. Dette gjelder blant annet Faktor Invest, Faktor Industrier og Planbo Norge.

Varselet kommer som et resultat av at styrene i selskapene har trukket seg. Bobestyrer Leif Petter Madsen forventer flere konkurser i dagene fremover:

– Denne uken har vi åpnet konkurs i tre selskaper Faktor invest også konkurs, så det er i alle fall fire som er gått konk denne uken. Det er mulig det kommer to tre til neste uke.

LES OGSÅ:

Fortsatt virksomhet

Styret i Faktor Industrier, som blant annet er involvert i byggingen av studentboliger i Bergen, trakk seg allerede i høst – og varselet om tvangsoppløsning kommer som en følge av dette.

Nå må et nytt styre på plass for å unngå tvangsoppløsning.

– Det er jo fortsatt virksomhet der og prosjektet med leveranse til samskipnaden i Bergen er ikke ferdig før utpå våren eller sommeren, så det må et styre på plass, sier Madsen.

LES OGSÅ:

Noen selskaper kan leve videre

Selv om Madsen forventer flere konkurser i Faktor-gruppen fremover, tror han at flere av selskapene vil komme til å overleve.

– Jeg vil si det letteste er å se på hvor mange som vil overleve i den forstand at de blir solgt eller fortsetter virksomheten. Det er vel 10–15 selskaper. Resten blir avviklet – enten tvangsavviklet, frivillig avviklet eller går gjennom en konkurs.

LES OGSÅ:

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kjørte uten førerkort

    En bilfører ble anmeldt for å ha kjørt uten å inneha gyldig førerkort i Sarpsborgveien i Råde i går kveld.

  • Distriktsnyheter før Kveldsnytt

    Programleder i kveld er Bengt-Eigil Ruud.