Drapssiktet fengsles i fire uker

50-åringen som er siktet for drapet på en 35 år gammel kvinne ble i dag varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøkskontroll.

Drap i Fredrikstad

Den 35 år gamle kvinnen ble funnet hardt skadd i en leilighet i på Lisleby natt til mandag. Hun døde senere av skadene.

Foto: Magnus Brenna-Lund / NRK

50-åringen som er siktet for drapet på sin tidligere sambier ble i dag varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøkskontroll. Det opplyser politiet i en pressemelding.

Mannen får i tillegg forbud mot å ha adgang til aviser, TV og andre medier. Det ble også besluttet at han skal utelukkes fra fellesskap med andre innsatte i to uker.

– Kjennelsen er unntatt offentlighet av hensyn til etterforskningen. Politiet ønsker ikke å gi flere opplysninger om innholdet i kjennelsen, opplyser politiadvokat Nanna Aaby.

Setter igang rettspykiatrisk undersøkelse

Den siktede mannen var ikke til stede på fengslingsmøtet som ble hold i dag klokka 14:00.

Politiadvokat Nanna Aaby

Politiadvokat Nanna Aaby forteller at den siktede mannen fremdeles er innlag på psykiatrisk sykehus.

Foto: Shemsi Bunjaku / NRK

Mandag kveld ble 50-åringen innlagt på psykiatrisk avdeling på Veum. I dag skulle politiet avhøre mannen, men det måtte avlyses.

Han er fortsatt er innlagt på psykiatrisk sykehus med politivakthold.

– Hvis helsepersonell vurderer at det ikke lenger er behov for å ha han innlagt, vil han bli overført til varetektsfengsel, sier Aaby.

Vil ikke si noe om våpenbruk

Den 35 år gamle kvinnen ble funnet hardt skadd i en leilighet i på Lisleby Fredrikstad ved 23.30-tiden natt til mandag denne uka.

Ambulansepersonell var raskt på stedet og startet livreddende førstehjelp. Kvinnen ble fraktet til sykehus, men døde av skadene hun var påført.


50-åringen ble pågrepet i Sarpsborg og er siktet i saken. Politiet vil foreløpig ikke si noe om et eventuelt drapsvåpen eller hvordan kvinnen ble drept.

– Vi vet heller ingenting om motivet for handlingen foreløpig, sier Aaby.