NRK Meny
Normal

Fullt på Månefestivalen

Årets Månefestival avsluttes søndag kveld etter tre utsolgte dager. – Bare å starte forberedelsene til neste år, sier festivalsjefen. Melissa Horn var ett av trekkplastrene på den siste dagen.

Månefestivalen, Melissa Horn

Melissa Horn spilte på Månefestivalens siste dag, og publikum var fornøyd.

Foto: Rune Fredriksen / NRK

Det sydet av mennesker i Gamlebyen i Fredrikstad på søndag, og blant dem som kommer ut fra hovedsceneområdet er Mona og Rune Johannessen.

– Det var ordentlig bra trøkk på konserten med Melissa Horn. Så var det en fantastisk trio med et par utrolige damer. Det var den beste konserten!, sier Rune Johannessen, som sikter til opptredenen med Hedvig Mollestad Trio.

Slik så det ut på siste dag av Månefestivalen:

MK's Marvellous Medicine Månefestivalen

De to er på vei ut i Gamlebyen, der det er et utall av boder og små minikonserter flere steder. Her tilbys alt fra klemmebod til salg av håndsydde skinnbøker fra Rajasthan.

Seksten år

Torill Frydenlund

Sliten, men fornøyd. Torill Frydenlund startet Månefestivalen for seksten år siden, og tenker ikke å gi seg ennå.

Foto: Lars H. Pedersen / NRK

Månefestivalen ble startet av Torill Frydenlund i 2001. Nå sitter hun under et tre i Gamlebyen og tenker over hva Månefestivalen har utviklet seg til.

– Vi er en festival som legger vekt på mye annet enn musikken på hovedscenen. Det visuelle spiller en stor rolle. Så er det mange gratistilbud også. Det skjer noen nytt hvert år. Det skal være en festival for alle generasjoner. Stemningen er viktig, og det er veldig sjarmerende her! Da vi startet trodde vi kanskje ikke at vi skulle holde på så lenge, men med god økonomi og god organisering så går vi nok på enda en gang.

Er det lett å få de store navnene hit?

Melissa Horn, Månefestivalen TOT

Månefestivalen ble utsolgt også i år, og festivalledelsen er fornøyd etter tre dager med strålende vær.

Foto: Rune Fredriksen / NRK

– Det handler bare om hva du er villig til å betale! Vi er jo en festival med et lite bookingbudsjett, men vi er strålende fornøyd med de artistene vi har hatt i år.

Blant artistene som har spilt på Månefestivalen i år er Tanita Tikaram, Dum Dum Boys, Susanne Sundfør, Pen Jakke, MK's Marvellous Medicine, Miss Tati og Lars Winnerbäck.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Stortingspolitiker frikjent

    Tage Pettersen er frikjent av lagmannsretten. Stortingspolitikeren ble saksøkt av Niels J. Wiig for ærekrenkelser mens han var ordfører i Moss. Grunnen var at kommunen anmeldte Wiig for grovt underslag etter en konkurs og sendte ut en pressemelding om dette. Politiet har senere henlagt saken mot Wiig, men han nådde likevel ikke opp i søksmålet mo den tidligere ordføreren. Også søksmålet mot Even Rønvik ble avvist av lagmannsretten.

  • Ung midtstopper klar for Sarpsborg

    Sarpsborg 08 har i dag signert midtstopper Bjørn Inge Utvik fra Sogndal på en treårskontrakt. Det forteller klubben i en pressemelding. Utvik er bare 21 år gammel, men har likevel god erfaring med nærmere 70 kamper på øverste nivå i Norge.

    Bjørn Inge Utvik klar for Sarpsborg 08
    Foto: Sarpsborg 08