NRK Meny
Normal

Utelivsbransjen frykter for fremtiden

Omsetningen i utelivsbransjen i Fredrikstad har sunket med inntil en tredjedel etter at skjenketidene ble strammet inn.

Skjenkested

Petter Eriksen, daglig leder i Restaurantgruppen, mener at skjenketidene må bli utvidet igjen - hvis ikke frykter han for fremtiden.

Foto: Tor René Stryger / NRK

I 2008 ble skjenketidene innskrenket med én time i Fredrikstad. Nå stenger kranene klokka 01.30, noe som har fått alvorlige konsekvenser for utelivsbransjen.

Omsetningen har sunket med inntil en tredjedel etter at skjenketidene ble strammet inn og nå slåss mange i bransjen for å overleve.

– Være eller ikke være

Petter Eriksen, daglig leder i Restaurantgruppen, mener at skjenketidene må bli utvidet igjen - hvis ikke frykter han for fremtiden.

– Det er ikke bare utelivsbransjen som det går ut over. Det er også et være eller ikke være for Fredrikstad som en attraktiv by. I Oslo går det så det suser og vi er i ferd med å tape kampen om gjestene, sier Eriksen til NRK.no.

Sjenketidene var temaet på et møte mellom politikere og bransjen i dag. Hovedbudskapet til utelivsbransjen er klart:

– Så lenge norsk lov sier det er lov til å ha åpent til 03.00, bør det også gjelde i Fredrikstad, Norges sjette største by. Skal vi sloss med de store i Oslo, må vi ha like rammer, sier Eriksen.

LES OGSÅ:

Politiet vil beholde skjenketidene

Politiet var også tilstede på dagens møte. De ønsker å beholde dagens skjenketider, siden utviklingen har vært positiv siden 2008, sett med politiets øyne.

LES: Kortere skjenketid gir mindre vold

– Vi skulle gjerne sett at det fortsatte litt lenger. Det har vært en nedgang i antall volds- og skadeverkssaker, men det har ikke vart lenge nok til at vi kan være helt sikre. Fortsetter vi med dagens tider, kan vi få et bredere sammlikningsgrunnlag, sier Trond Torp, politistasjonssjef i Fredrikstad.

Torp sier at han har forståelse for utelivsbransjens syn på saken, men understreker at det ikke kan være politiets fokus.

– Vi har et samfunnsansvar, sier Torp.

Får student-støtte

Theo Olsen er leder for studensamfunnet ved Høgskolen i Østfold, avdeling Fredrikstad.

Han forteller at studentene støtter utelivsbransjens syn.

– Det er veldig viktig for studentene å få et bedre miljø i byen, og vi tror lengre skjenketider vil bidra til det. Mange studenter jobber på kveldene og gidder ikke dra ut når det stenger så tidlig som nå, sier Olsen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se NRK Østfolds TV-sending 22:55

  • Moss Avis: Rv19-løsning i sikte

    Det skal være bestemt at Bane Nor skal forsterke et punkt ved Kransen i Moss for å legge til rette for ny riksvei mellom Moss havn og E6. Det skriver Moss Avis på nett. Det til tross for at prislappen kan bli over 5 milliarder kroner, mot tidligere anslag på 2,7 milliarder.