NRK Meny
Normal

Uklar keepersituasjon før cupfinalen

Sarpsborg 08 er i Gøteborg for å forberede seg til cupfinale. Men hvem som står i mål er fortsatt uklart.

Ghayas Zahid

UKLAR MOT RBK: Duwayne Kerr, her fra hjemmekampen mot Vålerenga i april, må snu døgnet fort når han kommer tilbake fra Jamaica.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Førstekeeper Duwayne Kerr har vært på Jamaica og spilt kvalifiseringskamp frem mot VM 2018. Kerr startet hjemme på Independence Park mot Panama, en kamp de tapte 0-2, og satt på benken borte mot Haiti hvor det ble 0-1 til rastafariøya.

Kerr møter troppen først i morgen, etter en lang flytur, og keepertrener Jerry Knutsson håper jamaicaneren er profesjonell nok og klarer å riste av seg jetlagen.

– Om man har vært der borte i to uker så tar det selvfølgelig tid å endre seg. Men er du profesjonell får du ta søvntabletter og flytte døgnet kjappere. Men vi får se hvordan det fungerer i morgen, når han er tilbake.

LES OGSÅ:

Lurer du på hvorfor Sarpsborg 08 er i Gøteborg? NRK snakket med Administrativ leder for sport i klubben, Cato Kluassen før avreise. Svaret hans kan du høre under.

Har slitt med kunstgress

Skulle det vise seg at Kerr ikke er ved sine fulle fem før kamp kan Lasse Heinze få muligheten. Dansken har kun spilt tre kamper i eliteserien i år, men sto mellom stengene under siste kamp mot Sandefjord.

Heinze har slitt med å finne sin plass i Sarpsborg etter at han kom i sommer. En av grunnene kan være underlaget på hjemmestadion. I oktober sa nemlig dansken til Sarpsborg Arbeiderblad at han sliter med kunstgress, men på Ullevaal er det heldigvis jord og røtter mellom fotballsko og kjeller.

Og skulle dansken få prøve seg har han lest seg opp på betydningen av en kongepokal her på berget.

– Men i Danmark betyr cupfinalen nesten ingenting, sier Heinze til SA.

Fantastisk oppladning

Irrelevant av hvilken keeper som vokter buret på den tidligere hjemmebanen til FC Lyn Oslo søndag, er kaptein Ole Heieren Hansen klar på at tiden i Gøteborg er som ren myrra å regne før sultne fotballspillere skal kjempe om edelt metall en formiddag i november.

– Dette er helt fantastisk. Vi hadde en meget god økt i går med defensiv orientering, og i dag har vi kjørt det som skal bli virkelig moro. Nemlig det som foregår i andre enden av banen. Det offensive, forteller kapteinen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Trafikkulykke i Askim

    Tre biler er involvert i en trafikkulykke iVammaveien ved Indre Østfold Renovasjon. Nødetatene er på vei, melder politiet på Twitter.

  • Oppsagt via sms

    13 ansatte i Medietilsynet i Fredrikstad mister jobben, sju fikk i dag sms om at de de ikke har fått plass i den nye organisasjonen, skriver Fredriksstad Blad. Der fikk de også beskjed om å møte til samtale om sluttavtale,