Uavgjort i Østfold-derby

Det endte med poengdelig da Moss og Kvik Halden møttes til Østfold-derby i 2.Divisjon på søndag kveld.

Moss og Kvik delte poengene.

Det så håpløst ut for Moss fotballklubb tidligere i år. Så kom Arne Erlandsen inn som ny trener. Da snudde alt for den gamle storheten.

–Arne har absolutt hatt en positiv innvirkning. Vi trengte en hovedtrener som var tydelig og som satte klare linjer for spillet,sier Mosse-keeper Thomas Skjelin til NRK.

Mosse-keeper Thomas Skjelin

Mossingene lå langt under streken før sommeren , men har ikke tapt en eneste kamp etter at Erlandsen kom inn. I dag var de dog nære å tape da Kvik gjestet Melløs. En kamp som til slutt endte 2-2.

–Det var en tøff match, men det visste vi på forhånd. Kvik er et av formlagene. Begge lag skaper sjanser og alt i alt så synes jeg at det fortjent med uavgjort,sier Skjelin.

Moss tok ledelsen i første omgang ved Emanuel Amarh, en ledelse som mossingene tok med seg til pause. Men Kvik slo voldsomt tilbake i andre omgang.

–I pausa så blir vi enige om å nullstille og spille en enda bedre andre omgang. Men så får vi både ett og to baklengs. Så da ble det veldig deilig med den utligninga på slutten der,sier Mosse-keeperen.

For i løpet av tre minutter scoret gjestene fra Halden to ganger. Først ved Dino Mullac , så ved Almir Teletovic.

Moss klarte å riste av seg sjokket og tre minutter på overtid, så sørget Tim Reinback for at Arne Erlandsens imponerende statistikk består. Flere mål ble det altså ikke på Melløs søndag ettermiddag og kampen endte med 2-2 og poengdeling.

–Vi spiller en middels kamp i dag i forhold til hva vi kan, men det poenget vi får på slutten kan vise seg å bli veldig viktig mot slutten,sier Skjelin.

Moss ligger nå på niendeplass på tabellen og har to poeng ned til Molde 2 , som ligger på nedrykksplass. Kvik Halden ligger på sjetteplass på tabellen og har i realiten ingenting å spille for. Begge lag har fire kamper igjen å spille av årets serie.