NRK Meny
Normal

Turntrener dømt for overgrep

En trener i en turnforening i Østfold er dømt til fengsel i ni måneder, etter at han hadde seksuell omgang med en jente han var trener for. Mannen er fradømt retten til å trene jenter under 18 år i fem år fremover.

Rettssal

En turntrener der dømt for samkvem med en jente han var trener for.

Foto: NRK HEDMARK OG OPPLAND / NRK

De to traff hverandre i idrettslaget, mannen hjalp til som trener på det partiet jenta deltok på. Etter hvert ble det til at mannen kjørte henne hjem etter trening, og det utviklet seg et forhold mellom dem.

De to hadde samleier både i mannens bil, hjemme hos ham, på telttur og ved et tilfelle også under et turnstevne. De to hadde samkvem en rekke ganger. Forholdet pågikk i over et år, fra jenta var 14 til hun var 15 år gammel.

Mannen ble tiltalt for seksuell omgang med et barn under 16 år og for misbruk av sin stilling.

Saken mot mannen var først berammet i august i fjor, men ble utsatt.

Tilstod samkvem med jenta

Da saken kom opp for tingretten denne uken tilstod han at hadde hatt seksuell omgang med jenta, men innrømmet ikke straffskyld for misbruk av stillingen. Han følte ikke at han hadde utnyttet sin posisjon til å skaffe seg seksuell omgang med jenta.

Jenta forklarte i retten at hun var veldig forelsket i mannen og han betydde mye for henne. Hun forklarte at hun følte at de var kjærester.

Retten mener det er klart at mannen som trener har stått i en overordnet posisjon i forhold til jenta.

Kjæresteforhold ble ikke godtatt

En tillitsvalgt i foreningen vitnet i retten. Han opplyste at ved oppstart av hvert semester måtte alle med treneransvar legge fram politiattest. Videre ble det presisert for alle at kjæresteforhold mellom trenere og utøver ikke ble akseptert.

Tingretten var delt i synet på straffens lengde. Rettens formann og en meddommer mente ni måneders fengsel var riktig reaksjon. De andre meddommeren mente seks måneder burde være nok.

En enstemmig rett er for øvrig kommet fram til at mannen fradømmes retten til å være trener for jenter under 18 år i fem år fremover. Mannen er dømt til å betale oppreisningserstatning på 75.000 kroner til jenta.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ber om å slippe ut av fengsel

    25-åringen fra Østfold som drepte kjæresten Alexandra på en hytte på Flå i fjor, ber om å få slippe ut av varetekt mens han venter på at ankesaken skal komme opp i retten. Det skriver Dagbladet. Mannen ble dømt til 13 og et halvt år i fengsel i mars, men anket dommen. Ankesaken skal opp i november, og han har bedt om å få bo hos besteforeldrene sine frem til saken skal opp igjen.

  • Vannlekkasje funnet i Hobøl

    Lekkasjen på hovedvannledningen i Hobøl er funnet og det er bare noen få husstander som ikke har vann. Det sier Christine Strømsæther, daglig leder ved Hobøl vannverk SA. På morgenen i dag var store deler av nordre Hobøl uten vann.