Truet med å drepe Kiwi-ansatt

En mann i førtiårene er dømt til 30 dagers fengsel for å ha truet med å drepe en kvinnelig Kiwi-ansatt etter stengetid.

Kiwibutikk- Illustrasjonsfoto
Foto: Rainer Prang / NRK

Mannen ble først dømt i Moss tingrett i august, men anket da dommen. 

Nå har Borgarting lagmannsrett sagt seg enig med tingretten, og mannen må sone 30 dager i fengsel.

Uenig med de ansatte

46-åringen kom med drapstruslene etter at de ansatte i en Kiwibutikk i Moss varslet Securitas om at han kjøpte øl til mindreårige.

Da en vekter fra Securitas konfronterte han med mistanken oppstod det en hissig situasjon, og mannen syklet vekk fra stedet. 

Dagen etter ringte han butikken for å snakke med en av de ansatte. Han ville si hva han mente om mistanken og få nummeret til Securitas, siden han selv mener han ikke solgte øl til ungdommene. 

Kvinnen han spurte etter var ikke på jobb, men sa deretter flere ganger til kollegaen at han skulle drepe kvinnen på vei hjem fra jobb.

Ble sykemeldt

Da hun senere på dagen kom på jobb, fortalte kollegaen om truslene. Hun ble da svært redd, og måtte ha bistand av en Securitas-vekter resten av dagen. Noen dager senere klarte hun ikke engang å dra på jobben, og ble sykemeldt i seks uker.

Retten mener "truslene var egnet til å fremkalle alvorlig frykt", og understreker at det ikke er formildende at de ble fremsatt gjennom arbeidskollegaen.  

Mannen har samtidig blitt dømt for å ha kommet med drapstrusler mot en annen mann i juni i 2006. Da skal den domsfelte ha stått utenfor mannens hus og ropt at han skulle drepe dem. Han rettet også en kniv gjennom et åpent kjøkkenvindu, og stakk den mot mannen på innsiden.

Mannen er straffedømt seks ganger tidligere, blant annet for vinningsforbrytelser og en voldtekt.