NRK Meny

– Det er som å sende penger til Skiptvet

Morgan Andersen tror ikke at Fredrikstads angivelige overføring på 800.000 kroner til et skatteparadis er ulovlig.

Morgan Andersen

Morgan Andersen gleder seg til å bli ferdig med sakene som har dukket opp i Fredrikstad.

Foto: NRK

Artikkelen er flere år gammel.

Det er Aftenposten som i dag melder at Fredrikstad FK skal ha satt 800.000 kroner inn på en konto i et skatteparadis.

Avisen mener å vite at overføringen skal ha skjedd sommeren 2007, og at den nå undersøkes av Skatt Øst.

Morgan Andersen var direktør i FFK Sport ASA i 2007. Han sier at han ikke kjenner til hvilken overføring det dreier seg om, men sier at det kan dreie seg om en avtale med en agent, og at det dermed ikke har skjedd noe ulovlig.

– Jeg kan ikke tenke meg det. Det finnes både norske og utenlandske agenter som bor og arbeider på steder som blant annet Luxemburg og Guernsey. De kan ha gjort en jobb for en klubb, og da skal de ha penger ifølge en avtale.

– Jeg ser ikke noen forskjell på å sende penger dit, og det å sende penger til Skiptvet.

Gleder seg til politiet er ferdig

Verken Skatt Øst eller politiet ønsker å kommentere saken overfor NRK.no. FFKs styreleder Svein Johannessen har ikke hørt om den påståtte pengeoverføringen fra 2007.

– Dette er helt ukjent for meg, men det er også forhold som er langt tilbake i tid, understreker Johannessen overfor Aftenposten.

Morgan Andersen ønsker nå å overlate etterforskningen til politiet, og hevder selv at han ikke har noe å frykte.

– Jeg vil ikke si så mye om denne saken før jeg eventuelt får se hvilke bilag det gjelder.

– Det jeg kan si er at jeg ikke har noe å skjule, så jeg gleder meg til at politiet og Skatt Øst har fått sett igjennom alle avtalene, og vurdert dem. Jeg tror ikke at det er noen fare med dette.

Les også:

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Bekymret for sykepleiermangel

    Leder for Sykepleierforbundet i Østfold, Karen Brasetvik, er alvorlig bekymret for hvilke konsekvenser sykepleiermangelen i fylkets pleie- og omsorgstjeneste har for pasienter, pårørende og ansatte. Det skriver Brasetvik i en kronikk. Onsdag kunne NRK fortelle om mangel på sykepleiere i hele landet i sommer. Sykepleiermangelen kan løses med handling fra både lokale arbeidsgivere og myndighetene, sier Brasetvik.

  • Skal fjerne TT-kort

    Ventelistene for å få tilskudd til drosje for funksjonshemmede, såkalte TT-kort, skal fjernes. I dag står knapt 400 personer, som innfrir kravene til å få støtte, på venteliste. Fylkestinget har nå vedtatt å sette av 1,5 millioner kroner fra og med neste år for å løse dette. Det forteller nestleder i samferdselskomiteen, Cecilie Agnalt.