NRK Meny
Normal

– Jeg har ikke inngått noen slik avtale

Tidligere sportsdirektør i Fredrikstad FK, Morgan Andersen avviser at han står bak avtalen med Sport Invest GmbH.

Morgan Andersen

Morgan Andersen var sykemeldt da fakturaen fra Sport Invest GmbH ble undertegnet.

Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

Flere medier har i dag skrevet at Morgan Andersen inngikk en avtale med selskapet Sport Invest GmbH. Aftenposten har fått tilgang til en faktura, utstedt 17. mars 2008 og behandlet den 25. mars samme år.

Onsdag kveld snakket Andersen med Aftenposten og avviste at han står bak avtalen.

– Jeg har ikke inngått noen slik avtale. Jeg var sykmeldt fra 14. oktober 2007, og Morten Huth var i min jobb. Etter den artikkelen dere hadde på trykk i dag, bør dere være forberedt på legge frem avtalen dere henviser til, sier Andersen til avisen.

– Inngått før jeg kom

Morten Huth var konstituert administrerende direktør i FFK, som følge av Andresens sykemelding. Men heller ikke Huth, som har signert fakturaen Aftenposten har på trykk, har inngått noen avtale med selskapet.

– Jeg har sett fakturaen på trykk i avisen, og det er min underskrift. Det er riktig at jeg har attestert den fakturaen, men dette var en avtale som var inngått før jeg kom inn i jobben, sier han.

Huth valgte selv å forlate FFK for å få mer tid til familien sommeren 2008.

Les også:

Lik avtale

Avtalen minner mye om den avtalen Fredrikstad året i forveien inngikk med Raio Piirojas estiske agentselskap Sport & Net Group.

Fakturaen lyder på 1 million kroner, og ble underskrevet av Morten Huth som tok over som daglig leder etter Morgan Andersen den 29. januar i 2008.

Oppdraget gikk ut på å drive talentspeiding og assistanse i det svenske markedet. Avtalen skal være inngått i forbindelse med Abgar Barsoms kontrakt.

Avtalen skal være mer eller mindre identisk med avtalen som ble gjort med et estisk agentselskap i Piiroja-saken. Også dette oppdraget gjaldt talentspeiding, og prisen var på 1 million.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Slevik vant Europacupen

    Sleviks innebandyherrerer vant i kveld Europacupen. De slo det latviske laget Valmiera 8-5. Ryan Halldén ble kåret til Sleviks beste spiller i finalen. Slevik vant samme turnering for noen år siden. Det skriver f-b.no.

  • Etterlyser stjålet bil

    En bil ble stjålet fra et verksted i Skiptvet natt til i dag. Den stjålne bilen er en Mercedes E270, med kjennetegn CE97318. Noen nøkler til andre biler ble også tatt.