NRK Meny
Normal

Travel natt for politiet i Østfold

Natt til søndag har det vært nok å gjøre for politiet. Natten har vært preget av feststemte mennesker, ruskjøring og i Trøgstad - en hest på ville veier.

poilitibil

Det har vært en travel natt for politiet over hele fylket.

Foto: Silje Bjerknes / NRK

Kvelden startet tidlig for politiet i Moss da en mann i 20-årene ble stanset i 17-tiden. Mannen ble anmeldt for kjøring i ruset tilstand og han hadde heller ikke gyldig førerkort. Senere på kvelden måtte politiet i Moss dempe en fest i Slalåmbakken og en annen høylytt fest i Lyngstien.

I Trøgstad ba politiet bilister om å være oppmerksomme, der kom det inn meldinger om en løs hest i veibanen like sør for Båstad sentrum.

En kvinne i 20-årene ble stanset mens hun satt bak rattet på en bil hun ikke hadde gyldig førerkort til å kjøre. Kvinnen ga også falsk personalia til politiet i Mysen, og ble anmeldt for begge deler.

På E6 ved Moss lufthavn Rygge ble en kvinne stanset etter at politiet fikk inn meldinger om vinglete kjøring. Nødvendinge prøver ble tatt, kvinnen ble anmeldt og førerkortet ble beslaglagt.

Bortviste flere

I Fredrikstad prøvde en litt yngre jente å komme seg inn på et utested. Jenta på 19 år brukte falsk legitimasjon og ble anmeldt av politiet. Ved et utested i sentrum av Halden måtte politiet bortvise en beruset ung dame.

Utagerende og støyende oppførsel førte til at en mann i 20-årene ble bortvist fra Fredrikstad sentrum. Mannen var beruset. En liten time senere ble en person i slutten av tenårene bortvist av samme grunn.

I Halden var det en mann i 20-årene som måtte geleides vekk av politiet etter å ha vært kranglete ovenfor andre personer.

I løpet av natten ble en mann i Fredrikstad satt i drukkenskapsarrest og anmeldt for ordensforstyrrelser utenfor et utested i sentrum. Senere ble tre personer bortvist fra sentrum for egling til slagsmål. De ble like etter observert i sentrum på nytt, igjen eglet de til slagsmål. De tre ble anmeldt for ordensforstyrrelser og for å ikke ha etterkommet politiets pålegg.

Mange tissetrengte

Senere møtte politiet på to personer som urinerte i Hollendergata i Fredrikstad. Begge ble anmeldt.

Også i Askim møtte politiet en mann som ikke klarte å holde seg til han fant et toalett. Mannen i 50-årene ble anmeldt for urinering på offentlig sted og bortvist fra sentrum.

En mann i 40-årene ble tatt på samme sted hvor hans medborgere hadde urinert tidligere på kvelden. Nok en gang i Hollendergata i Fredrikstad og nok en gang gikk politiet til anmeldelse.

Trafikkulykker

Tre biler var involvert i en trafikkulykke i Eidsberg i natt. Politiet rykket ut sammen med brannvesenet. Et kjøretøy kom over i motgående kjørebane og føreren av bilen fremsto som alkoholpåvirket. Totalt fire personer var involvert i trafikkulykken og alle ble sjekket for personskader. En person ble kjørt til Sykehuset Østfold Kalnes, de øvrige til den lokale legevakta.

På E6 i sydgående retning ved Årvoll måtte politiet rykke ut til en singelulykke. Begge felt ble sperret, men ingen ble skadet.

Narkotika og vold

En mann ble pågrepet i Sarpsborg etter at han tok kvelertak på en kvinne. Mannen ga seg ikke med det, han slo også en annen person i ansiktet, i følge politiet. I Fredrikstad ble en mann pågrepet i sentrum etter å ha utøvd vold mot en jente.

I Askim ble en mann i 40-årene anmeldt for bruk og besittelse av kokain. Senere ble en kvinne i samme by anmeldt for pirattaxi-virksomhet og kjøring uten førerkort.

Uvedkommende har gjort innbrudd hos et firma i Råde i løpet av natten. Det er foreløpig uvisst hva som er borttatt, men politiet har foretatt åstedsundersøkelser.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Asylsøknader ferdigbehandles i Råde

  Den nye behandlingen av asylsøknader ved Ankomstsenter Østfold i Råde starter ikke før i slutten av 2019. I fjor høst ble det bestemt at 80 prosent av asylsøkerne skal få sin søknad behandlet ferdig mens de ennå bor på senteret.
  Udi's representant ved ankomstsenteret Knut Jostein Berglyd, sier at arbeidet ikke er forsinket

 • Kø på ortopeden

  Pasienter med sommerskader strømmer til Sykehuset Østfold.

  Ved ortopedisk avdeling ligger det nå 20 pasienter på vent med store og små skader.

  Derfor setter sykehuset fra og med i dag inn et ekstra operasjonsteam ved avdeling.

  Fungerende administrerende direktør, Tore Krogstad, forteller at det de nå ser, er resultatet av en fin sommer.