NRK Meny
Normal

Trakk seg med umiddelbar virkning

Styreleder i Movar IKS Paul - Erik Krogsvold har gått av, etter feilslåtte investeringer i Mosseporten Miljøenergi.

Tidligere ordfører i Moss, Paul-Erik Krogsvold, har trukket seg som styreleder i Movar IKS med umiddelbar virkning.

Den siste uken har det blitt avdekket flere kritikkverdige forhold rundt investeringen Movar gjorde i Mosseporten Miljøenergi.

Paul Erik Krogsvold, Ap

Paul - Erik Krogsvold går av som styreleder i Movar IKS. Foto: NRK

Hasardspill

Tidligere leder i Styreutvikling Østfold, Jan Robert Danielsen, har i Moss Avis, kalt dette hasardspill med offentlige midler.

– Et interkommunalt selskap slik Movar er, burde ikke gå inn på eiersiden i et privateid selskap som ikke har med den kommunale driften å gjøre, sier Danielsen til Moss Avis.

Ønsker en kompetent leder

Etter Krogsvolds avgang ser man nå etter en ny styreleder for selskapet.

– Jeg opplever at styret som sitter i dag er opptatt av å løse dette til beste for Movar. Nå som vi også må ha en ny styreleder blir det viktig å se på kompetansen personen innehar, og ikke se på hvilke politiske partibøker eller CVer personen måtte ha, sier Ordfører i Moss, Tage Pettersen til NRK.

Salg for unngåelse av store tap

Det kan være 15 millioner kroner som går tapt etter investeringene i Mosseporten Miljøenergi. Pettersen mener det viktigste er å få igjen så mye penger som mulig av det selskapet har investert, slik at de ikke sitter igjen med et for stort tap.

– Det vi nå jobber med er å få solgt Mosseporten Miljøenergi sammen med den andre eieren. Men dette er en prosess som det er for tidlig å si noe mer om nå, sier Pettersen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Sarpsborg 08 får 7025 billetter

    Norges Fotballforbund har regnet ut hvor mange billetter som skal fordeles til de to lagene som skal spille cupfinale 3. desember. Sarpsborg 08 blir tildelt 7025 billetter, mens Lillestrøm får 8225. I tillegg legges det ut 2500 billetter for fritt salg. Sarpsborg kommer onsdag med mer informasjon om hvordan billettsalget skal foregå.