Normal

Trailersjåfør kjørte 40 mil i fylla

Tysker kjørte fra Sverige til Norge med over 1,7 i promille.

En tysk vogntogsjåfør må sone 28 dager i fengsel for fyllekjøring.

Han ble tatt på Svinesund med 1,7 i promille rett etter årsskiftet - etter å ha kjørt gjennom hele Sverige i påvirket tilstand.

Tyskeren hadde ifølge dommen drukket vodka og øl på ferga mellom Tyskland og Trelleborg til langt på natt, før han satt seg bak rattet klokka 08.00 morgenen etter.

Kjørte i seks timer

Rundt seks timer seinere ble han stoppet på Svinesund, med 1,7 i promille.

– Ta tiltalte hevdet at kjøringen skjedde før han begynte å drikke, endrer ikke rettens bevisvurdering, slås det fast i dommen.

Halden tingrett har også fratatt mannen retten til å kjøre bil i Norge i 20 måneder framover.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Fant ikke DNA etter postran

  De tekniske undersøkelsene etter ranet på Høyden postkontor før sommeren har ikke gitt treff. Postkontoret ble ranet av maskerte bevæpnede menn, som kom unna med verdier for ca. 400 000 kroner.

  Politiets etterforskningsleder i Moss forteller at flere tekniske spor ble sendt til analyse, men at svarene ikke var som håpet. Ingen kom fysisk til skade under ranet, men en ansatt ble truet og påsatt håndjern.

  Høyden postkontor etter ran innsatsbil
  Foto: Odd Skjerdal / NRK
 • Folk skremt av politiøvelse

  Folk på Hvaler har blitt skremt etter å ha sett bevæpnet politi. Dette er kun en øvelse.

  Det er politiets innsatspersonell som bruker et tomt hus på Skjærhalden til å trene. Politiet beklager at enkelte har blitt skremt, men forteller også at området er merket med øvelse og at de nærmeste naboer og Floren skole er informert.