NRK Meny
Normal

Advarer mot trafikkaos under kaireparasjoner

Det er ventet trafikkproblemer i sentrum av Strömstad når fergekaia på Torskholmen skal repareres denne uka. Store kraner blir plassert i veibanen.

Strömstad-konkurrentene Color Line og Kystlink

Onsdag i forrige uke kjørte en av fergene til Color Line (t.v.) i stykker fenderne på Torskholmen brygge i Strömstad. Dermed kunne ikke Kystlinks 'Pride of Telemark' t.h. anløpe den svenske kystbyen. På bildet møtes fergene i Kosterfjorden.

Foto: Rainer Prang / NRK

Onsdag i forrige uke kjørte en av Color Lines ferger hardt inn i kaia på Torskholmen i Strömstad, der både Kystlink og Color Lines ferger legger til. 

Sammenstøtet mellom ferge og kai førte til at flere av bryggens fendere falt av og sank til bunns.

Kystlinks ferge, som er større enn Color Lines to ferger på strekningen, kunne dermed ikke legge til ved Torskholmen og flere avganger ble avlyst.

 

Color Line "Bohus" ved kai i Strömstad

Color Lines ferger på strekningen Strömstad-Sandefjord har kunnet anløpe som normalt på Torskholmen (bildet) i Strömstad, mens Kystlinks større båt på strekningen Strömstad-Langesund har måttet kansellere og gå for midlertidige løsninger etter at fenderne ble revet av kaia i forrige uke.

Foto: Rainer Prang / NRK

Plasserer kraner i veibanen

Nå er Kystlinks ferger igang på ruten mellom Langesund i Telemark og Strömstad igjen, men de tunge fenderne som ble revet av kaia ved sammenstøtet i forrige uke er fortsatt ikke tilbake på plass.

Inntil nå har midlertidige fendere vært montert, og Kystlink har også leid inn en slepebåt som hjelper til ved anløp om nødvendig.

De midlertidige fenderne tåler imidlertid ikke så stor belastning, og derfor er det viktig for Kystlinks rutetrafikk at de permanente fenderne blir hentet opp av havet så snart mulig.

En spesialkran skal løfte de flere tonn tunge fenderne på plass, og veien forbi Torskholmen, den sterkt trafikkerte Innfart Syd, blir sperret av torsdag mens arbeidet pågår, melder Sveriges Radio Väst.

Fortsatt er det sterk ferie- og sommertrafikk i Strömstad og på fergene, og reisende oppfordres til å følge skiltingen av omkjøringene mens arbeidet pågår nøye.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Tenåring mistenkt for drapsforsøk

    Politiet i Strömstad har pågrepet en ung gutt som er mistenkt for drapsforsøk på et familiemedlem, skriver Strömstads Tidning. Offeret ble livstruende skadet og har blitt operert på Sykehuset Østfold. Tilstanden skal nå være stabil.

  • Sjekket hundrevis av kjørende

    265 bilister ble tatt i UP-kontroller på Østlandet under gårsdagens Speed Marathon. Norsk utrykningspoliti var i går med på den europeiske storkontrollen for andre gang, og kontrollerte 1239 biler i landet. I UP-distrikt Øst, som dekker østlandet og innlandet, gjennomførte UP 405 kontroller.

    UP på Hjelset
    Foto: Alf-Jørgen Tyssing / NRK