NRK Meny
Normal

Torp på førsteplassen i Kongelaget

Eileen Torp fra Rakkestad skjøt best av alle på landskytterstevnet på Lesja i dag.

Eileen Torp

Eileen Torp, Rakkestad, får skyte på skive 1 under finalen på Landsskytterstevnet på Lesja torsdag.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

22-åringen skjøt til 247 poeng. Det betyr at hun får æren av å ligge på skive 1 i Kongelaget på torsdag.

– Det er en enorm seier. Jeg hadde lite krefter i dag, for jeg har hatt omgangssyke siden søndag. Det glapp litt, men jeg er veldig fornøyd med gjennomføringen. Det er godt å vite at jeg er sterk mentalt selv når jeg er utladet fysisk. Det går mye på vilje og rutine, sier 22- åringen til NRK onsdag kveld.

Selv var hun overrasket da 247 poeng holdt helt til topp-plassen.

– Jeg regnet med at noen skulle skyte mer enn 247 da jeg var ferdig. Men utrolig moro. Jeg gleder meg til oppgaven, sa Eileen Torp til norsk skyttertidende på dfs.no.rett etter at klassen var ferdig.

2 ganger prinsessetittel

Torp skjøt seg til prinsessetittel både på Voss i 2012, og i Sandnes i 2014.

– Dette er veldig spennende, jeg har ikke vært på skive èn på Kongelaget før, så det er en fin ny erfaring, og jeg har troen på at det kan gå bra, smiler Torp, som skyter for Sartor.

Ved siden av seg, på skive to, får hun lagkamerat og treningskamerat John Olav Ågotnes. Kongelaget har til sammen 16 skyttere. 12 menn og fire kvinner skal konkurrerer om den gjeve tittelen årets skytterkonge eller skytterdronning.

Kan bli historiens andre skytterdronning

Dersom Torp vinner, blir hun den andre skytterdronningen i historien. Hittil er det kun Mette Finnestad Lund fra Søgne som har vunnet finalen, det gjorde hun i 2006 i Målselv.

– Selvsagt er det skytterdronning som er målet, men om skytingen min holder i morgen også, kommer an på dagsform og ikke minst på hvordan de andre skyter. Nå skal jeg lade opp med å hvile så mye jeg kan først, sier Torp .

Finalen starter klokka 20 torsdag. NRK 1 sender direkte.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: