NRK Meny
Normal

To norske på pallen i svenskerallyet

Etter 10 av 21 fartsprøver i svenskerallyet ligger Andreas Mikkelsen først, og Mads Østberg på tredjeplass.

Mads Østberg Rally Sweden 2015

FIN FART: Mads Østberg har et bra svenskerally så langt.

Foto: Micke Fransson / TT / NTB scanpix

Resultatlista så langt i Rally Sweden er hyggelig lesning for norske rally-fans. Andreas Mikkelsen leder 19.1 sekund foran belgiske Thierry Neuville. Ikke engang et halvt sekund bak, ligger Mads Østberg på tredjeplass.

– Føles bra å ende dagen på tredjeplass, med under et sekund opp til andre. Fortsetter slåssingen i morgen! skriver Østberg på sin Facebook-side.

Trøbbel i teten

Rallyet startet med Sébastien Ogier og Jari-Matti Latvala på topp, men på niende fartsprøve skar det seg for de to toppførerne.

Andreas Mikkelsen

BEST SÅ LANGT: Andreas Mikkelsen leder svenskerallyet foran dag to.

Foto: JOSEP LAGO / Afp

– Vi traff en snøbanke i en slak sving, sier Ogier til WRC. Jeg gjorde feil, og bremset for sent. Jeg trodde det skulle gå bra, men vi ble sittende fast. Ogier tapte 40 sekunder på feilen, men er fremdeles med i tetstriden på fjerdeplass.

Verre gikk det for Latvala. Bare 400 meter fra mål på fartsprøve ni havnet finnen i grøfta, og det tok åtte og et halvt minutt å få bilen i gang igjen.

– Vi var for raske inn i en høyresving. Jeg så noe grus på veien, og trodde vi kom til å ha bra veigrep, men bakenden traff en snøbanke, sier Latvala.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • USA vil bruke 90 mill. på Rygge

    USA vil bruke omkring 90 millioner kroner til å ruste opp Rygge militære flyplass, melder TV2.no. Bevilgningen er godkjent i USA, men det norske forsvarsdepartementet avviser at det er fattet noen beslutning om amerikanske investeringer på Rygge.

  • Trøgsting møter alvorlig tiltale

    En mann i 60-årene fra Trøgstad må i retten i Oslo over nyttår, tiltalt for besittelse av seksualiserte bilder av barn og forsøk på å begå seksuelle handlinger med en mindreårig. Ifølge tiltalen hadde han avtalt et møte med en 13 år gammel jente i februar, men da møtte i stedet en mann opp.