NRK Meny
Normal

Mads Østberg kolliderte i Australia

Mads Østberg kolliderte med en tømmerbil under trening før VM-runden i Australia i dag. Østberg opplyser i en melding til oss at han og kartleseren har kommet greit fra det.

Mads Østberg

Mads Østberg var innblandet i et uhell i Australia i dag.

Foto: AUSTRAL / CITROEN RACING/AUSTRAL

– Vi er OK, men må se an formen, skriver Østberg i en kort melding til NRK Østfold.

Rally Australia kjøres fra torsdag til søndag.

Mads Østberg og kartleseren Jonas Andersson havnet på sykehus etter ulykken, melder VG.

Ikke alvorlig skadet

– Vi hadde et uhell på gjennomkjøringen i dag. Vi møtte en stor lastebil på den siste etappen. Veien var for smal og det var ingen måte å unngå en kollisjon, sier Østberg i en uttalelse.

Han forteller videre at de ble tatt hånd om av medisinsk personell på det lokale sykehuset.

– Vi er ok, ingen alvorlige skader, forsikrer Østberg.

Faren er ikke bekymret

Mads Østbergs far Morten Østberg sier at de nå avventer hva stevnelegen sier.

– Det var på den siste fartsetappen på gjennomkjøringen i dag. De gjør jo en gjennomkjøring for å notere seg noter og veibeskrivelse. På den siste fartsetappen, omkring fire kilometer før mål, møter de en stor tømmerbil i en sving og har ingen mulighet for å unngå en smell, forklarer Morten Østberg.

Faren er ikke bekymret for alvorlighetsgraden av skader på guttene, men sier det kan være fryktelig ubehagelig å kjøre rally med.

– Det er eventuelt ribbeinsskader, og normalt sett klarer man seg fint med det. Det er litt spesielle påkjenninger for dem som sitter og kjører en rallybil: Det hopper og spretter, det er røffe veier. Det bør helst ikke være veldig mange brudd, sier Morten Østberg.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Klager på musikkstøy fra festningen

    Naboer til Fredriksten festning i Halden ber Fylkesmannen i Østfold vurdere om reglene følges under store konserter på festningen. Festivalen Tons of Rock og Landstreffet for russ trekkes fram som arrangement som skaper mye støy og går ut over nattesøvn og trivsel for de som bor i området.

    tons of rock 2015
    Foto: Rune Fredriksen / NRK
  • Dømt for voldtekt av datteren

    En mann i 40-årene er dømt til fengsel i fire år og åtte måneder for voldtekt av sin egen datter. Mannen innrømmet ikke straffskyld da han møtte for tingretten i Fredrikstad i september. I retten hevdet datteren at anklagene hun tidlige hadde rettet mot faren hadde vært falske. En enstemmig tingrett fant likevel faren skyldig etter tiltalen.