NRK Meny
Normal

Mads Østberg kolliderte i Australia

Mads Østberg kolliderte med en tømmerbil under trening før VM-runden i Australia i dag. Østberg opplyser i en melding til oss at han og kartleseren har kommet greit fra det.

Mads Østberg

Mads Østberg var innblandet i et uhell i Australia i dag.

Foto: AUSTRAL / CITROEN RACING/AUSTRAL

– Vi er OK, men må se an formen, skriver Østberg i en kort melding til NRK Østfold.

Rally Australia kjøres fra torsdag til søndag.

Mads Østberg og kartleseren Jonas Andersson havnet på sykehus etter ulykken, melder VG.

Ikke alvorlig skadet

– Vi hadde et uhell på gjennomkjøringen i dag. Vi møtte en stor lastebil på den siste etappen. Veien var for smal og det var ingen måte å unngå en kollisjon, sier Østberg i en uttalelse.

Han forteller videre at de ble tatt hånd om av medisinsk personell på det lokale sykehuset.

– Vi er ok, ingen alvorlige skader, forsikrer Østberg.

Faren er ikke bekymret

Mads Østbergs far Morten Østberg sier at de nå avventer hva stevnelegen sier.

– Det var på den siste fartsetappen på gjennomkjøringen i dag. De gjør jo en gjennomkjøring for å notere seg noter og veibeskrivelse. På den siste fartsetappen, omkring fire kilometer før mål, møter de en stor tømmerbil i en sving og har ingen mulighet for å unngå en smell, forklarer Morten Østberg.

Faren er ikke bekymret for alvorlighetsgraden av skader på guttene, men sier det kan være fryktelig ubehagelig å kjøre rally med.

– Det er eventuelt ribbeinsskader, og normalt sett klarer man seg fint med det. Det er litt spesielle påkjenninger for dem som sitter og kjører en rallybil: Det hopper og spretter, det er røffe veier. Det bør helst ikke være veldig mange brudd, sier Morten Østberg.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Må registrere brønner

    Innen 1. juli 2018 skal alle vannforsyningssystem være registrert hos Mattilsynet. Dette gjelder også de som er små, for eksempel en brønn som forsyner to hus med drikkevann. Formålet er at informasjonen skal være lett tilgjengelig for kommunene når de legger planer for arealene rundt brønnområdet, skriver Aremark kommune på sine hjemmesider. Du må selv registrere brønnen på mattilsynet.no.

  • Kritisk til Peterson-flytting

    Høyre-politiker i Sarpsborg Marit Kildedal er kritisk til egen kommune for at det ikke har vært noen tilgjengelig tomt for Peterson Packaging i Sarpsborg. Bedriften har kjøpt tomt og planlegger flytting til Halden. – Sarpsborg kommune er for bakpå, middelmådige og for lite effektive. Det ser vi resultatet av i denne saken, sier hun til Sarpsborg Arbeiderblad.