NRK Meny
Tiltalt for overgrep mot stedatter
Foto: Rune Fredriksen / NRK

Tiltalt for overgrep mot stedatter

 • Retten lukker dørene

  Straffesaken mot en overgrepstiltalt 35-åring fra Fredrikstad skal i sin helhet føres for lukkede dører, har Fredrikstad tingrett nettopp avgjort. Årsaken er blant annet at det kommer opplysninger av svært nærgående karakter om veldig unge fornærmede. Også de andre bistandsadvokatene og aktor støttet advokat Tone Monclairs begjæring.

 • Omfattende rettsbehandling

  Det er satt av 11 dager til å behandle saken. Et trettitalls vitner skal i utgangspunktet forklare seg. En omfattende mengder dokumenter fra etterforskningen og undersøkelser skal legges frem. Første dag i Fredrikstad tingrett vil gå til gjennomgang av dommeravhørene av de påståtte ofrene.

 • Varsler forvaringsbegjæring

  Aktor varsler en omfattende bevisførsel i saken, blant annet for å bygge opp under en påstand om en forvaringsdom. Den tiltalte er tidligere dømt tre ganger for seksuelle ovegrep i tillegg til andre typer lovbrudd.

 • Meldte seg tidlig for politiet

  Aktor går nå gjennom etterforskningen, etter at mannens stedatter i november 2014 fortalte at hun var utsatt for overgrep. Mannen meldte seg for politiet dagen etter at han ble anmeldt. Han nektet straffskyld for overgrep mot stedatteren, og har siden da ikke ønsket å forklare seg om den delen av saken.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Trøbbel for hustransport

  I Elingårdsveien i Fredrikstad har det oppstod tproblemer i forbindelse med transport av et hus. Det jobbes febrilskt på stedet for å løse problemet og en patrulje på vei for å se om de kan bistå, melder politiet på Twitter.

 • Knuste moskévindu

  Rett før klokken 03:00 i natt fikk politiet i Sarpsborg melding om et knust vindu i en moské. To menn i 20-årene ble innhentet av politiet, og en av de fortalte at kameraten hans hadde hoppet inn i det store vinduet, og at det derfor hadde blitt knust. Politiet tror på forklaring, og at det var rølpete oppførsel som forårsaket hendelsen. Operasjonsleder ved Politiet Øst, Gisle Sveen, sier at de tror på forklaringen, og at det var helt tilfeldig vindusvalg.