NRK Meny
Normal

Lurte bensinstasjoner trill rundt

Åtte ganger skal 35-åringen ha lykkes med å svindle bensin og varer fra bensinstasjoner med påstand om at han hadde glemt betalingskortet sitt hjemme. Ved en og samme stasjon skal han ha greid å lure betjeningen tre ganger på rad.

Bensinpumpe

Mannen skal ha sagt at han hadde glemt betalingskortet hjemme, og lovte å komme tilbake senere for å gjøre opp.

Foto: Falch, Knut / SCANPIX

Mannen skal ha sagt at han hadde glemt betalingskortet hjemme, men lovte å komme tilbake senere for å gjøre opp.

Slik greide han altså å svindle bensinstasjoner tilsammen åtte ganger i perioden desember 2005 til november 2006.

- Svindlet samme stasjon tre ganger på rad

Samtlige stasjoner som mannen skal ha svindlet ligger i Østfold.

En og samme bensinstasjon skal mannen ha greid å svindle slik tre ganger på rad, heter det i tiltalen mot 35-åringen.

Ifølge påtalemyndigheten skal det hele ha startet dagen før nyttårsaften i 2005. Da mannen kom inn på en bensinstasjon i Sarpsborg etter å ha fylt bensin for 390 kroner. Han skal da ha lovet at han skulle komme raskt tilbake for å betale sin gjeld. Dermed kom han seg unna derfra med full tank uten å betale så mye som en krone.

Fire måneder senere skal 35-åringen ha kommet tilbake til nøyaktig samme bensinstasjon i Sarpsborg og fylt bensin og handlet varer for 796 kroner, men nei.

- Betalingskortet har jeg glemt hjemme, skal mannen på nytt ha sagt, og betjeningen har ordnet med kreditt, med løfter om at han skulle være raskt tilbake for å betale.

Og mannen kom tilbake, står det i tiltalen. Nøyaktig tre måneder senere var han på plass på bensinstasjonen i Sarpsborg nok en gang. Denne gangen handlet han bensin og varer for 897 kroner.

- Men nei, betalingskortet hadde han glemt hjemme, skal mannen nok en gang ha sagt til betjeningen. Heller ikke denne gangen var det noe problem, så lenge han lovte å være tilbake raskt å betale for bensinen og varene.

Tilsammen skal mannen ha handlet på dette viset ved åtte anledninger på fem forskjellige bensinstasjoner før han ble tatt.

- Kjøpte amfetamin

Nå må han møte i Heggen og Frøland tingrett for å svare for bensinkjøpene. Samtidig må han svare for tyverier for 1100 kroner, og for å ha handlet mindre mengder amfetamin. Han er også tiltalt for bilkjøring uten førerkort.

Det er satt av tre dager til hovedforhandlinger i saken i Heggen og Frøland tingrett.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Får ikke være "spisested"

    Circle K-stasjonen ved Halmstad i Rygge har fått nei fra Vegdirektoratet til å få et skilt langs E6 som henviser til bensinstasjonen som «spisested». Det skriver moss-avis.no. Saken ble tatt opp i direktoratets interne klageforum etter at Circle K klagde inn saken da de fikk avslag hos Statens vegvesen region øst.

    Circle K
    Foto: Statoil Fuel & Retail
  • Se Østfold-nyhetene

    Renee Nilsen gir deg siste nytt fra distriktet.