NRK Meny
Normal

Truende taxi-passasjer overført helsevesenet

Mannen som er siktet for drapstrusler mot en drosjesjåfør i Sarpsborg natt til tirsdag vil ikke bli varetektsfengslet.

Politihuset i Sarpsborg

Politiet i Sarpsborg er ferdig med sin etterforskning av episoden der en drosjesjåfør skal ha blitt drapstruet av en passasjer.

Foto: Rainer Prang / NRK

– Vi har etterforsket saken ferdig, og oversendt den til påtalemyndigheten for vurdering, sier krimsjef Kai Andersen i Sarpsborg-politiet til NRK.no.

Krimsjef i Sarpsborg Kai Andersen

– Den siktede mannen er nå overført helsevesenet, forteller krimsjef Kai Andersen i Sarpsborg-politiet.

Foto: Martin Tangen Schmidt

Den siktede mannen i 30-årene ble løslatt fra politiarresten etter å ha blitt avhørt, og er nå overført helsevesenet.

– Ulik oppfatning

Det var natt til tirsdag at politiet ble oppringt av en drosjesjåfør som fortalte at han hadde blitt utsatt for drapstrusler av en passasjer. En patrulje rykket umiddelbart ut og pågrep den nå siktede mannen ved sykehuskrysset i Sarpsborg.

Mannen i 30-årene, som er godt kjent av politiet fra tidligere, hadde en spikerpistol på seg da han ble pågrepet. Drosjesjåføren har forklart til politiet at denne skal ha blitt benyttet i trusselsituasjonen.

– De to involverte har nok en litt ulik oppfatning av det som skjedde, kommenterer Andersen.

Selv om den siktede ikke vil bli fremstilt for varetektsfengsling kan det fremdeles bli tatt ut tiltale i saken, opplyser krimsjefen. Det er det påtalemyndigheten nå skal vurdere.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ulykken er på Rolvsøyveien

    Frontkollisjonen på Rolvsøy har skjedd på Rolvsøyveien, melder politiet. To personer er lettere skadet. Tre biler er involvert i ulykken. Det er omkjøring om Dikeveien og lange køer i området.

  • Front mot front på Rolvsøy

    To personer er lettere skadet etter en front mot front ulykke i Dikeveien på Rolvsøy i Fredrikstad. Det er trafikale problemer på stedet, melder politiet.