Tarik i målform uten å være spiss

I fjor var det fullstendig tørke. Denne sesongen er det bare Shinji Okazaki som scorer oftere i 1. Bundesliga enn Tarik Elyounoussi.

Tarik Elyounoussi

Tarik Elyounoussi har scoret titt og ofte i tysk fotball i høst.

Foto: DANIEL ROLAND / Afp

Den tidligere Fredrikstad- og Lillestrøm-spilleren er full av selvtillit foran helgens ligakamp mot svake Hamburg.

Med fire scoringer på sju kamper (6+1) er landslagsspilleren i målhumør.

– Jeg er blitt mer kynisk og mer bevisst på den jobben jeg skal gjøre. Før var jeg litt defensiv og tenkte for mye på de defensive arbeidsoppgavene. Jeg var redd for å slippe til høyrebacken på motstanderen og turte ikke være med nok fremover. Da jeg fikk en mulighet, var jeg gjerne for langt unna ballen, forklarer Elyounoussi.

– Denne sesongen var det tydelig at jeg skulle være mer i posisjon og bli med fram når vi får ballen. Jeg fikk en veldig fin sommerferie og er godt trent. Det er ekstra deilig å kunne løpe ekstra mye også fremover og få betalt for det. Mange av målene er kommet fordi jeg orker å ta et langt løp og sette ballen inn når jeg får sjansen, sier Hoffenheim-spilleren videre.

Klar forbedring

Sammen med Robert Lewandowski (Bayern), Franco Di Santo (Werder), Mario Gotze (Bayern) og Alexander Meier (Eintracht Frankfurt) har nordmannen scoret fire mål hittil i sesongen. Okazaki står med fem mål.

26 år gamle Elyounoussis tall er ekstra imponerende med tanke på at han sjelden brukes på topp hos den tyske serietoeren.

– Vi har spilt 4-3-1-2 i år, og jeg har gjerne spilt som en av de tre som indreløper eller kant. Likevel scorer jeg en del mål, og det betyr at jeg har veldig god kondis som gjør at jeg likevel kommer i farlige posisjoner. Det er god forbedring fra i fjor, påpeker 1-0-scoreren fra Norges 2-1-seier mot Bulgaria mandag.

Tarik Elyounoussi

Tarik Elyounoussi er full av selvtillit med fire scoringer på sju lamper.

Foto: Mathias Lunde Kristoffersen

Medalje i sikte?

Hoffenheim står uten tap etter sju serierunder (3-4-0). Med 13 poeng er det bare suverene Bayern som er bedre med 17.

– Vi har ikke målsetting om å være helt der oppe, men har selvfølgelig lyst til å overraske. Det viktigste for oss er å ta en kamp av gangen. Vi spiller en veldig tøff fotball, løper mye og presser veldig mye. Det er tøft, men det hadde vært kult om vi tok medalje. Det kan selvfølgelig skje, men det er fortsatt en lang sesong igjen. Mye kan skje, men vi har en god tropp i år, sier Elyounoussi.

Les også: Elyounoussi lei av å ligge under

Advarer mot HSV

Men han nekter å ta lett på Hamburger SV. Det tidligere storlaget har innledet elendig, men tok sesongens første seier borte mot Dortmund sist.

– Normalt grei skuring?

– Nei, det er ikke det, skjønner du. De kommer fra en sterk seier mot Dortmund borte. Det er selvfølgelig noe som gir dem selvtillit. Vi bryr oss ikke om det, men skal konsentrere oss om oss selv og vår egen måte å spille på. Vi har også fått en veldig sterk start med sju kamper uten å tape. Det gir en trygghet om at vi er et godt lag.