Tar permisjon for å tegne

Det startet som en krusedull på et seminar – nå har Ingebjørg Rangøy Sjåland tatt permisjon fra jobben som barnevernspedagog for å satse på Lykketegningene.

Ingebjørg Rangøy Sjåland

NY JOBB: Ingebjørg Rangøy Sjåland får nå så mange bestillinger at hun kan leve av tegningene.

Foto: Sara Vilde Solås / NRK

– Jeg hadde kanskje drømt i det store at jeg skulle fotografere en gang, en enda villere fantasi var å skrive bok. Men at jeg skulle sitte å tegne, det har aldri slått meg!

Ingebjørg Rangøy Sjålands tegnekarriere startet da hun tegnet en krusedull av familien sin på et seminar. Kollegaen hennes ble så begeistret over tegningen at hun ba henne dele den. Sjåland publiserte tegningen på Instagram, hvor hun fikk 10 likes, tre kommentarer og en bestilling. Det var nok til å få fart på tegnegnisten.

– Mer skulle ikke til, ler Sjåland.

– Jeg visste ikke om mine Facebook-venner var interessert i tegningene mine, og derfor lagde jeg heller en side som jeg kalte «Lykketegning.» Det viste seg at dette skapte engasjement, for jeg fikk bare flere og flere følgere, og flere og flere bestillinger.

Følgere fra hele verden

Nå har Lykketegning 40 000 følgere på Facebook og Instagram. Hun har følgere fra minst 28 land, og får bestillinger fra store deler av verden.

– Jeg har flest bestillinger fra folk som vil ha tegnet familien, som gave til blant annet dåp, konfirmasjon, bryllup og bursdager. Av og til også familiemedlemmer som ikke er lenger, men som jeg kan tegne inn.

Lykketegning

HJERTE: Store smil og hjerter er fokus i tegningene.

Foto: Sara Vilde Solås / NRK

Tegningene er enkle, med store smil og mange hjerter. Men ingen av tegningene hennes er like, og når hun først har begynt å tegne, endrer hun sjeldent på de.

– Det første jeg tegner er det som blir, det er sjeldent at jeg pusser ut eller gjør om. Det er ikke perfekte tegninger i det hele tatt, men jeg tenker at det er litt av sjarmen. Livet er ikke perfekt og det er ikke de heller, og det er kanskje det som treffer folk litt.

– Lever av å tegne

Sjåland har i første omgang tatt ett års permisjon fra jobben som barnevernspedagog, men fortsatt spiller bakgrunnen hennes en stor rolle i tegningene.

– Jeg bryr meg veldig om de barna jeg møter. Den omsorgen tar jeg med meg videre inn i tegninger også. Jeg vil at folk skal vite at de er gode nok.

Lykketegning

DIKT: Sjåland legger ofte til et visdomsord eller dikt ved tegningene.

Foto: Sara Vilde Solås / NRK

Sjåland får nå så mange bestillinger at hun kan leve av tegningene.

– Drømmen er at det blir levedyktig, at det kan fortsette selv den dagen jeg ikke her, og at tegningene lever videre. Jeg håper også at Lykketegning kan skape arbeidsplasser etter hvert, om jeg kan drømme litt stort.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Simen Nord nominert på tredjeplass

    Simen Nord (29) fra Moss er nominert på Viken Høyres liste til fylkestingsvalget. Simen Nord er gruppeleder for Høyre i fylkestinget i Østfold og har vært fylkestingsrepresentant siden 2011. Nord sitter også i bystyret i Moss. Anette Marie Solli (56) fra Bærum, er førstekandidat for Viken Høyre på andre: Tore Opdal Hansen (62) fra Drammen.

    To menn i mørke dresser og en kvinne med hvit jakke og blått skjerf står foran en stripete brun og
    Foto: Line Foss
  • Politiet stanset fest i Skiptvet

    Politiet stanset en fest på Lund grendehus etter melding tilløp til slagsmål lørdag kveld. Inen av de 30- 40 ungdommene som var på stedet ble skadet, men i politipatruljen har avsluttet festen i forebyggende øyemed og sendt festdeltakerne hjem, melder Øst politidistrikt på Twitter.