Tankbil veltet på E18

En tankbil med 15.000 liter diesel har veltet på gamle E18 på grensen mellom Østfold og Akershus.

Tankbil-velt på E18
Foto: Freddie Larsen

Like før klokka halv 06 melder politiet at en tankbil med diesel har veltet ved Brekke på gamle E18 mellom Østfold og Akershus.

Tankbilen inneholder 15.000 liter diesel.

– Hendelsforløpet er foreløpig uklart, men det lekker diesel fra bilen og vi forsøker nå å begrense skadene. Alle nødetater er på stedet, sier operasjonsleder Håkon Nilsen i Follo-politiet.

Laster Twitter-innhold

Etter klokka 08 er diesellekkasjon stoppa. Brannvesenet har gravet en dreneringsgrøft ved stedet og en sugebil har begrenset lekkasjen.

Ingen kø på stedet

Trafikken på E18 går uhindret forbi på den nye motorveien.

Men Statens vegvesen ber bilistene likvel om å være oppmerksomme.

Ifølge fotografen på stedet, er veibanen våt, men ikke glatt. Temperaturen er fire varmegrader. Ulykken skal ha skjedd på en relativt rett strekning.

Sjåføren er uskadd og skal forklare seg til politiet.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Telenor sliter på Aspedammen

    Telenor innrømmer at de har problemer med å få reparerte bruddet på telefonlinjene til Aspedammen i Halden kommune. Telenor må ha sikkerhetsmannskaper på plass, ettersom arbeidene skal skje ved jernbanelinja. Det er dette som tar tid, ifølge kommunikasjonssjef Anders Krokan i Telenor.

  • Erstatningssak om Hankø-hytter

    Selskapet Hankø Utvikling og staten møtes nå i retten i en erstatningssak. Det er utbyggeren som krever erstatning for at byggeprosjektet med utleiehytter i Hankøsundet ble forsinket som følge av at Fylkesmannen i 2017 nektet igangsettelse, skriver Dagens Næringsliv.