NRK Meny
Normal

Svindlet til seg 280.000 kroner

En 30 år gammel mann må sone fire måneder i fengsel etter at han svindlet til seg over 280.000 kroner i dagpenger.

NAV

Mannen tilstod at han svindlet til seg 280.000 kroner i dagpenger.

Foto: Hans Erik Weiby

Da mannen møtte for Heggen og Frøland tingrett i Mysen tidligere denne uken, tilstod han at han hadde arbeidet mer enn han hadde oppgitt til NAV.

Mannen mistet arbeidet sitt høsten 2011. Han begynte å arbeide for et vikarbyrå, men ble ikke sysselsatt fullt ut. Derfor søkte han også NAV om dagpenger.

Manglet penger

I retten kunne mannen fortelle om stramme økonomiske rammer. For å skaffe de pengene han trengte for å forsørge familien oppga han ikke alt han arbeidet til NAV. Dermed fikk han utbetalt mer dagpenger enn han hadde krav på.

Sommeren 2013 fikk mannen igjen fant jobb i 100 prosent stilling. Da meldte han fra til NAV om det.

Oppga 350 av 2.100 timer

En kontroll NAV gjennomførte viste at mannen hadde arbeidet ca. 2.100 timer i løpet av perioden fra vinteren 2012 til sommeren 2013. Han hadde bare oppgitt 350 timer til NAV. På den måten fikk han utbetalt drøyt 280.000 kroner som han ikke hadde kravpå.

Heggen og Frøland tingrett betegner det som et grovt trygdebedrageri som har pågått over forholdsvis lang tid. Dommen lyder på fengsel i 120 dager.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Sarpsborg Sharks til semifinale

    Innebandyklubben Sarpsborg Sharks har sikret seg en plass i semifinalen i sluttspillet. Sarpingene slo Tunet 7–4 i Skjeberghallen i formiddag, og sikret med det den tredje seieren i kvartfinalen, som spilles som best av fem kamper. I semifinalen møter Sarpsborg Greåker, mens Slevik skal spille mot Sveiva.

  • Over 12 000 dårlige betalere

    7,3 prosent av folk i Østfold har en eller flere inkassovarsler eller andre betalingsanmerkninger. Det viser tall fra betalingsselskapet Lindorff, offentliggjort av Dagsavisen. Bare Finnmark har en høyere andel enn Østfold. I de fire største kommunene har til sammen 12 407 personer en total gjeld med anmerkninger på nesten 1,6 milliarder kroner.