Seks-sifret straffegebyr for ulovlige kjøp

Halden kommune kunngjorde ikke avtaler med eksterne konsulenter, som til slutt kostet kommunen nesten to millioner kroner.

Halden kommune rådhuset
Foto: Rainer Prang / NRK

Ifølge nettsiden til Doffin - Database for offentlige innkjøp - har Klagenemnda for Offentlig Anskaffelser (KOFA) ilagt kommunen et straffegebyr på 140.000 kroner.

Det dreier seg om avtaler gjort i 2010 og 2011, om ledelsen av arbeidet med å gjennomgå hvilke formål eiendommer og områder i kommunen brukes til.

Avtalene var gjort med én ekstern tilbyder, og var opprinnelig verdt 400.000 kroner. Utbetalingene ble til slutt på 1.8 millioner kroner, nesten 5 ganger mer. Avtalen var dermed ikke forsvarlig beregnet, og avtaler på dette prisnivået skal kunngjøres, mener KOFA.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Sparta vil hente Tommy Kristiansen

    Stavanger Oilers-spiller Tommy Kristiansen kan være på vei hjem til Sarpsborg etter årets sesong. Styreleder Ole Christian Vatvedt i Sparta bekrefter overfor Dagsavisen at Kristiansens navn har blitt diskutert. – Hjemvendte sønner er alltid interessant, men han har ikke fått noe konkret tilbud. Det må evalueres litt først, sier han.

    Tommy Kristiansen
    Foto: Marit Sofie Strand / NRK