NRK Meny

Seks-sifret straffegebyr for ulovlige kjøp

Halden kommune kunngjorde ikke avtaler med eksterne konsulenter, som til slutt kostet kommunen nesten to millioner kroner.

Halden kommune rådhuset
Foto: Rainer Prang / NRK

Artikkelen er flere år gammel.

Ifølge nettsiden til Doffin - Database for offentlige innkjøp - har Klagenemnda for Offentlig Anskaffelser (KOFA) ilagt kommunen et straffegebyr på 140.000 kroner.

Det dreier seg om avtaler gjort i 2010 og 2011, om ledelsen av arbeidet med å gjennomgå hvilke formål eiendommer og områder i kommunen brukes til.

Avtalene var gjort med én ekstern tilbyder, og var opprinnelig verdt 400.000 kroner. Utbetalingene ble til slutt på 1.8 millioner kroner, nesten 5 ganger mer. Avtalen var dermed ikke forsvarlig beregnet, og avtaler på dette prisnivået skal kunngjøres, mener KOFA.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Sa nei til ulvejakt i Østfold

    Det blir ingen ordinær ulvejakt i Østfold i vinter. Det har Rovviltnemndene i Hedmark, Oslo, Akershus vedtatt i dagens møte. Men det skal felles 12 ulver utenfor ulvesonen i Akershus og Hedmark kommende vinter. Møtet fortsetter utover ettermiddagen, og skal blant annet avgjøre hva som skal skje med de 16 ulvene i Julussa- og Osdalsflokken i Hedmark.

    Ulv