Publikumsrekord og overskudd i Gamlebyen

Drømmevær og kjente artister har gitt årets månefestival publikumsrekord og et godt økonomisk overskudd.

Publikum på Månefestivalen
Foto: Rune Fredriksen / NRK

Utsolgt på fredag, utsolgt på lørdag og trolig utsolgt på søndag også. Festivalsjef Jimmy Olsen er særdeles fornøyd med årets Månefestival.

– Ja, det er en kjempesuksess fra ende til annen. Det har vært helt utrolig – masse lykkelige mennesker. Her i Gamlebyen er det helt klart publikumsrekord.

Månefestivalen har tjent inn hele underskuddet fra i fjor

Det er trettende år på rad at Månefestivalen arrangeres i Fredrikstad. En festival som har hatt sine økonomiske opp og nedturer. To år tilbake gikk dessuten festivalen konkurs. I år har de igjen satset på et bredt publikum, og flere kjente artister.

– Vi visste allerede før vi åpnet porten at vi ville gå overskudd i år. Og vi har nå tjent inn hele underskuddet fra i fjor. Så det er for oss en veldig deilig situasjon å være i. Vi kommer til å gå med et veldig stort overskudd.

Festivalsjef Jimmy Olsen

Festivalsjef Jimmi Olsen er svært fornøyd med årets festival.

Foto: Rune Fredriksen / NRK

Satset på et bredere publikum

– I fjor, da vi gamlingene tok over igjen, beviste vi at vi er tilbake til den gamle Månefestivalen. Vi la store resurser i å bygge opp en ny profil og store ressurser på å pynte opp hele Gamlebyen til fest. Det tror jeg var såpass bra at folk tenkte at nå er vi i gang igjen.

Kommer dere til å satse like bredt neste år også?

– Kjenner jeg oss selv rett kommer vi til å booke noen sære artister som ingen har hørt om før ... nei da, ha, ha. Nei, vi kommer til å videreutvikle den profilen vi er på nå. Vi er en familiefestival, her er det fra barn og langt opp til gamle pensjonister.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ulykke i Moss

    Det skal ha vært en ulykke mellom en trailer og en personbil i Flemmingkrysset i Moss sentrum. Ifølge politiet er det ikke meldt om annet en materielle skader.

  • Slurver med bilbelte

    14 personer fikk beltegebyr under Statens vegvesens kontroller i Sarpsborg i dag. I tillegg ble et kjøretøy avskilta og 8 fikk mangellapp. Totalt ble 872 kjøretøy observert.