NRK Meny
Normal

Stor interesse for ulve-spørsmål

Over 300 innbyggere og politikere over hele Østfold møtte opp da Folkeaksjonen ny rovdyrpolitikk inviterte til ulvedebatt i Halden.

Ulvemøte

Stort oppmøte på ulvemøtet i Halden mandag kveld.

Foto: Odd Skjerdal / NRK

Ifølge dagens ulvesone kan ulven oppholde seg fritt i Østfold. Folkeaksjonen ny rovdyrpolitikk vil ha slutt på at Østfold-kommuner langs svenskegrensen blir belastet med ulv.

Mandag kveld klokka 19:00 inviterte de til et ulvemøte i Halden. Politikere fra Østfold-benken på Stortinget var invitert, samt listetopper fra de andre partiene.

Leder for aksjonen, Nils Solberg, mener dagens ulvesone er udemokratisk.

– Vi holder dette møtet fordi det er påtvunget oss en ulvesone her i Østfold som vi opplever er svært udemokratisk. At vi skal innfinne oss med svensk rikspolitikk og ikke norsk rovviltpolitikk. Det ønsker vi et svar fra politikere på i dag, sa han til NRK i forkant av møtet.

(Teksten fortsetter under videoen)

 • SE VIDEO FRA MØTET:
  Bilder fra ulvemøte i Halden mandag 14.01.2013.

  Ulvemøte i Halden

Leder for lokallaget i Østfold, Jon Stabekk, fortalte at de ønsker å klargjøre hva politikerne egentlig ønsker og mener i denne saken.

– I tillegg vil vi at politikerne skal se holdningene til de som møter opp, sa han.

Mellom 250-300 personer møtte opp på møtet, ifølge NRKs reporter på stedet.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Ikke meldt om flere uhell

  Det er ikke meldt om nye hendelser på veiene i indre Østfold de siste timene. Det sier operasjonsleder Pål-Andre Thorsby, i Follo politidistrikt. en person ble sendt til sjekk på grunn av nakkesmerter etter sammenstøt mellom to biler på Slituveien i 10-tiden, det er det eneste som er meldt inn av personskader etter at det var svært glatt på flere veier i indre Østfold i morges og i formiddag.

 • Drevne irer avslutter Månefestival

  Irske Waterboys skal avslutte Månefestivalen neste år. Bandet ble startet av Mike Scott i 1983, og har i en årrekke vært en festivalfavoritt i Norge. – Vi er superfornøyde med å ønske Waterboys velkomne til Gamlebyen, sier daglig leder Torill Frydenlund i Gamlebyen Festivaldrift AS.

  Mike Scott, The Waterboys, Kongsberg Jazzfestival 08.07.17
  Foto: Anders Nielsen / NRK