NRK Meny
Normal

Stor interesse for ulve-spørsmål

Over 300 innbyggere og politikere over hele Østfold møtte opp da Folkeaksjonen ny rovdyrpolitikk inviterte til ulvedebatt i Halden.

Ulvemøte

Stort oppmøte på ulvemøtet i Halden mandag kveld.

Foto: Odd Skjerdal / NRK

Ifølge dagens ulvesone kan ulven oppholde seg fritt i Østfold. Folkeaksjonen ny rovdyrpolitikk vil ha slutt på at Østfold-kommuner langs svenskegrensen blir belastet med ulv.

Mandag kveld klokka 19:00 inviterte de til et ulvemøte i Halden. Politikere fra Østfold-benken på Stortinget var invitert, samt listetopper fra de andre partiene.

Leder for aksjonen, Nils Solberg, mener dagens ulvesone er udemokratisk.

– Vi holder dette møtet fordi det er påtvunget oss en ulvesone her i Østfold som vi opplever er svært udemokratisk. At vi skal innfinne oss med svensk rikspolitikk og ikke norsk rovviltpolitikk. Det ønsker vi et svar fra politikere på i dag, sa han til NRK i forkant av møtet.

(Teksten fortsetter under videoen)

 • SE VIDEO FRA MØTET:
  Bilder fra ulvemøte i Halden mandag 14.01.2013.

  Ulvemøte i Halden

Leder for lokallaget i Østfold, Jon Stabekk, fortalte at de ønsker å klargjøre hva politikerne egentlig ønsker og mener i denne saken.

– I tillegg vil vi at politikerne skal se holdningene til de som møter opp, sa han.

Mellom 250-300 personer møtte opp på møtet, ifølge NRKs reporter på stedet.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Oppfordrer til Donald-klikk

  Flere Østfold-politikere oppfordrer folk om å stemme på Fredrikstad som en by som får en egen Donald-historie. Kampen står mellom Fjærdrikstad, Hahahamar, Trandheim og Stavander. Fredrikstad ligger 700 stemmer bak Hamar søndag kveld, 3,5 time før avstemningen stenger.

  Laster Twitter-innhold
 • Spellemann til Cashmere Cat

  Cashmere Cat fra Halden får spellemannspris for beste popsolist for albumet «9» under utdelingen i konserthuset i kveld. Det melder nettsiden til Spellemansprisen.