NRK Meny
Normal

Stjal taxfreevarer til 2 millioner

En trailer full av varer til taxfreebutikken på Moss Lufthavn Rygge er stjålet.

Taxfree

Varene skulle til taxfreebutikken på Moss Lufthavn Rygge. Politiet tror tyvene visste hva traileren inneholdt. Illustrasjonsbilde.

Foto: Knut Erik Knudsen / Scanpix

Traileren var full av Larsen cognac, Prince-sigaretter, parfyme og andre eksklusive taxfreevarer og ble tidligere denne uken stjålet, melder NTB.

Verdi på 2 millioner kroner

Varene til en verdi av 2 millioner kroner skulle til taxfreebutikken på Rygge flyplass da traileren ble stjålet fra en parkeringsplass i Askim natt til onsdag.

Dagen etter ble den tomme lastebilen funnet, sju kilometer unna, skriver VG.

Både politiet og transportselskapet har mistanke om at det var et målrettet tyveri, og at tyvene visste hva som var i bilen.

Utenlandske bander raider taxfree-utsalg

Det er kjent fra tidligere at tyver spesialiserer seg på å stjele taxfree-varer, men det har stort sett handlet om tyverier fra utsalgene på forskjellige flyplasser.

Blant annet har utenlandske bander flere ganger raidet taxfree-utsalgene både på Gardermoen og Arlanda i Stockholm.

Les: Gardermoen rundstjeles

Les: Taxfree-liga tatt

Tyvene har da kjøpt tur/retur-billetter til de skandinaviske flyplassene utelukkende for å stjele i taxfree-butikkene der.

Les også: Stjal taxfree-varer for 87 000

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Utsatte vannverksak

    Aremark kommunestyre valgte i går å utsette behandlingen av vannverksaken, der 130 aremarkinger fikk en halv ukes frist til å betale nesten 19 000 kroner. Det skriver Halden Arbeiderblad. Politikerne mente at saken var for dårlig utredet.

  • FFK går mot millionunderskudd

    Fredrikstad Fotballklubb kan gå mot et underskudd på 3,7 millioner kroner i 2017, skriver Fredriksstad Blad. Det er sponsor- og billettinntektene som har sviktet denne sesongen. FFK kjemper en hard kamp for å unngå nedrykk fra 1. divisjon.