Springsteen-happening i Halden

Bøker, film og ny musikk presenteres under Bruce Springsteen-seminar i Halden.

Bruce Springsteen på Koengen i Bergen (2012)

HIGH HOPES-HALDEN. Det er høye forventninger til samtalen om Bruce Springsteen, hans betydning i Norge og hans 18. album, som finner sted den 8. januar i Herregårdskafeen på Rød herregård i Halden.

Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK

Norges-vennen Bruce Springsteen har solgt mer enn 65 millioner album i USA, og 200 millioner over hele verden.

Hans karriere startet på slutten av 1960-tallet, og han har gjestet Norge gjentatte ganger.

Hans gjennombrudd kom med albumet "Born to run" i 1975.

Nå venter et nytt album, og dette er et av temaene på Springsteen-seminaret på Rød herregård i Halden den 8. januar i år.

Les mer:

Ny musikk glapp ut

Springsteen er internasjonalt kjent for sin blanding av engasjert rockemusikk, poetiske sangtekster og sine stemninger av Americana sentrert rundt hjemstaten New Jersey.

Han har turnert og innspilt plater, hovedsakelig sammen med sin gruppe E Street Band, men også alene og sammen med andre musikere.

Den 14. januar kommer hans nye album "High hopes", som nylig glapp ut på Amazons mobile nettsider, der sangene lå til nedlastning i MP3-format, skriver Billboard.

Albumet er Springssteens 18. i rekken, og til Rød Herregård kommer Tim Scott McConnell, som i Norge blant annet er kjent for låten "Paid my way", som Vidar Busk opptrådte med i årets norske MGP-finale.

McConnell har komponert tittelkuttet på Bruce Springsteens nye album "High Hopes".

Den amerikanske sangeren og låtskriveren Tim Scott McConnell står for de musikalske innslagene under Springsteen-seminaret.


Bøker og film

Under seminaret vises også en mini-dokumentar rundt innspillingen av nettopp "High Hopes".

Stein Østbø, som er journalist i VG og forfatter av boka "Blodsbrødre/ Bruce Springsteen og oss" er tilstede og deltar i panelet.

De øvrige paneldeltakerne er Hans-Olav Thyvold (Journalist, forfatter av bøkene "Bruce Springsteen, Den Siste Amerikaner" og "Little Steven, fra New Jersey til Lillyhammer"), samt haldenseren Leif Østli, som er forfatter av boka "Befrieren".

Det er journalist Tom Skjeklesæther som er ordstyrer.

Øvelse foran konserten m Bruce Springsteen